Μπήκαμε πλέον στον Απρίλιο και αρχίσαμε πλέον να μετράμε κουκιά, ισχυρούς υποψήφιους και «γραμμές» για τις επερχόμενες εκλογές. Οκτώ εβδομάδες πριν τις εκλογές, οι υποψήφιοι φουλάρουν τις μηχανές τους και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση πόλωσης με στόχο τις συσπειρώσεις και την αλίευση ψήφων από την δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Και όλα αρχίζουν από τους εκλεγμένους το 2019. Τότε που η ΝΔ είχε βγει πρώτο κόμμα με ποσοστό 39,85% και εξέλεξε 158 βουλευτές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Με αυτή την εκλογική δύναμη και σύμφωνα με το τότε εκλογικό σύστημα, είχε «βγάλει» 9 έδρες στον Νότιο Τομέα. 

Σε αυτούς έχει προστεθεί και ο Επικρατείας Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μπαίνει για πρώτη φορά, στο κυνήγι του σταυρού.

Αλλά πόσους βουλευτές θα βγάλει στην «ναυαρχίδα» του Νότιου Τομέα η Νέα Δημοκρατία, στην πιο δύσκολη περιφέρεια στις επόμενες εκλογές, καθώς ονόματα πρώτης γραμμής διεκδικούν μια έδρα στη Βουλή.

Και πρώτα-πρώτα, θα πάρει η Ν.Δ πανελλαδικά 39,85% ώστε να «βγάλει» 158 βουλευτές στο σύνολο και 9 στα Νότια; Και ποιοι θα είναι «μέσα»; Πόσοι θα μείνουν «απέξω»; Πάντως σίγουρα όχι 9 στα Νότια, όπως το 2019.

Θα εκλέξει μάξιμουμ, 6 βαριά βαριά 7, αφού έτσι προστάζει ο εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική. Δηλαδή θα χάσει ο Νότιος Τομέας 2-3 έδρες.

Άλλες σκέψεις : Νίκος Δένδιας – Τάκης Θεοδωρικάκος – Σοφία Βούλτεψη – Βασίλης Σπανάκης – Κωνσταντίνος Κυρανάκης, από αυτούς που έχουν ξεχωρίσει. Λόγω της υπουργικής ιδιότητας, λόγω της παρουσίας τους όλη την τετραετία, λόγω της επικοινωνιακής δεινότητας, λόγω της συνέπειας τους στη κυβερνητική προσπάθεια.

Και ένας – δύο εκ των λοιπών που απομένουν Χάρης Θεοχάρης Διονύσης Χατζηδάκης  – Άννα Καραμανλή μας κάνουν 6 -7. Ποιοι από τους συγκεκριμένους θα μείνουν εκτός; Δύσκολο να προβλεφθεί καθώς η διαφορά μεταξύ τους είναι οριακή και όλα κρίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σε αυτό το ομιχλώδες προεκλογικό τοπίο, η μόνη υποψηφιότητα που ξεχωρίζει καθαρά είναι αυτή του Νίκου Δένδια, που σύμφωνα με μια σειρά δημοσκοπήσεων αποτελεί και τον πιο δημοφιλή υπουργό της κυβέρνησης ενώ το ποσοστό του δημοφιλίας του είναι διπλάσιο από τον δεύτερο.

Από εκεί και πέρα, η κατάταξη αν και έχει διαμορφωθεί και έχει επιβεβαιωθεί με σειρά δημοσκοπήσεων που είναι σε εξέλιξη, ειδικά από την 6η θέση και κάτω, το σίγουρο είναι ότι θα αλλάζει συνέχεια καθώς η προσπάθεια όλων των υποψηφίων κορυφώνεται.

Έως τότε και αν ανήκετε στους λάτρεις των υπολογισμών με μολύβι και χαρτί…πάρτε θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ