Θετικά, υπέρ του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου φέρεται να αποφασίζει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο είχε προσφύγει ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ζητώντας την ακύρωση της εκλογής του.

Αν και δεν είναι γνωστό ακόμη το κείμενο της απόφασης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών, πρόκειται για μια σημαντική νίκη τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και του ίδιου του Μητροπολίτη Αντωνίου, που δυο ημέρες πριν την Μ. Πέμπτη φαίνεται πως απελευθερώθηκε από τον «Σταυρό» που κλήθηκε να μεταφέρει στους ώμους του λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από την πρώτη στιγμή που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αντώνιος εκλέχθηκε και διαδέχθηκε τον μακαριστό Παύλο στη Μητρόπολη Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, γνώρισε και αντιμετώπισε την αμφισβήτηση της σχετικής διαδικασίας από την Δημοτική Αρχή Κωνσταντέλλου.

Στο πλαίσιο αυτό και σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος δεν δίστασε δημόσια να χαρακτηρίσει «επικίνδυνη»  την εκλογή Αντωνίου στην τοπική Μητρόπολη ενώ με σχετικό γραπτό υπόμνημα προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων εξέφραζε επιφυλάξεις για την διαδικασία εκλογής του ιεράρχη.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, ήταν η επίμαχη προσφυγή του Δημάρχου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της εκλογής, προσφυγή που όπως αναφέραμε, φαίνεται να καταλήγει στη δικαίωση του Αντωνίου.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ιεραρχία, καθώς εκδίδεται την στιγμή που προχωρά η διαδικασία από την Εκκλησία, της αξιοποίησης της περιουσίας της σε Βούλα και Βουλιαγμένη.

ΠΗΓΗ: orthodoxia.info

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ