Το 2017 έγιναν τα πρώτα βήματα με την ιστορική συνάντηση των Δημάρχων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης και τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, με τη συμμετοχή του διακεκριμένου μαέστρου Hakan Sensoy και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σμύρνης.

Ακολούθησε η διμερής συνάντηση Δημάρχων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης τον Ιούνιο του 2019 στην Αθήνα και η συναυλία στο Ηρώδειο από το ίδιο καλλιτεχνικό σχήμα.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε το τρίτο βήμα στη Σμύρνη. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη στο Διεθνές Αγιολογικό Συνέδριο, διοργανώθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Σμύρνης Tunc Soyer, τον Δήμαρχο Κόνακ Abdul Batur αλλά και τον Δήμαρχο Karsikaya (Κορδελιό) Cemil Tugay. Στις συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, επαναεπιβεβαιώθηκε η, από το 2017, υψηλού συμβολισμού θεσμική συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης με τον Μητροπολιτικό και τον κορυφαίο Δήμο της Σμύρνης (Κonak) και προγραμματίστηκε η περαιτέρω διεύρυνσή της σε νέους τομείς. Παράλληλα συζητήθηκε μια νέα κοινή πολιτιστική πρωτοβουλία των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της χώρας μας. Η διμερής αυτή συνεργασία και στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνει τους δύο λαούς πιο κοντά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ