Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κυρίως από γονείς, για την κατάσταση που επικρατεί στα πάρκα, τις πλατείες ακόμα και τις παιδικές χαρές  της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά αναγκάζονται να παίζουν σε χώρους όπου είναι έντονη η «παρουσία» ακαθαρσιών από τα συμπαθή τετράποδα.

Οι γονείς δεν διαμαρτύρονται φυσικά για τα αδέσποτα, που στο κάτω – κάτω δεν ελέγχονται, αλλά για τα δεσποζόμενα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν φροντίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων τους κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Η Δημοτική Αρχή, σε κατ ιδίαν συζητήσεις, παραδέχεται πως και η ίδια έχει γίνει δέκτης ανάλογων παραπόνων και προσθέτει πως ναι μεν αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικιδίων φροντίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες, ωστόσο είναι και πολλοί αυτοί που αδιαφορούν.

«Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σε αυτό το κομμάτι. Όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε καθαρούς τους δρόμους και τα πάρκα. Τα πάρκα δεν είναι για να βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά και να μην μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Εάν δεν καθαρίζουν και κάποιος τους καταγγείλει υπάρχει πρόστιμο,» δηλώνουν στελέχη του τομέα καθαριότητας και προσθέτουν πως δεν αποτελεί δικαιολογία ότι γίνεται αυτό επειδή δεν υπάρχουν σταντ με σακουλάκια.

«Αυτή είναι δικαιολογία για όποιον θέλει να αποφύγει τις υποχρεώσεις του. Άλλοι, πως έχουν τα σακουλάκια στις τσέπες τους; Δεν έχει ούτε κόστος, αλλά ούτε είναι και κόπος. Θέλει συνείδηση», υπογραμμίζουν τα ίδια στελέχη, τα οποία παραδέχονται  ότι το πρόβλημα με τις ακαθαρσίες των σκυλιών υπάρχει και στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.

Σημειώνουν επίσης παρά την δημιουργία ειδικού πάρκου για τα τετράποδα στο Πάρκο Φλοίσβου, το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή εξακολουθεί να υφίσταται ενώ τονίζουν ότι ο νόμος προβλέπει τσουχτερό πρόστιμο για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του ζώου τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής βόλτας, οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν την υποχρέωση να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους και σε περίπτωση που δεν το κάνουν, σύμφωνα με το ΦΕΚ 169/18-9-2021 (τεύχος πρώτο), το διοικητικό πρόστιμο είναι 100 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ