Την απόλυτη υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου των πολιτών καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Star. Το κυβερνών κόμμα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του Στ. Κασσελάκη βρίσκεται σε κάθετη πτώση στο 12,9%, μία μόλις μονάδα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ που παραμένει στο 11,9%. Στην έρευνα της GPO, αποτυπώνονται και οι διαθέσεις του κόσμου (τόσο το γενικό κοινό όσο και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) ως προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και οι κινήσεις των διαφωνούντων.

Το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στον απόηχο των διαγραφών που αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης, φαίνεται πως έχει επηρεάσει σημαντικά το εκλογικό σώμα και δη όσους είχαν ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρόσφατες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι επτά στους 10 ερωτηθέντες εκτιμά πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει λάθος δρόμο.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 12,9%, μόλις στη μία μονάδα διαφορά από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής που ωστόσο παραμένει στο 11,9%. Ακολουθούν, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, έναντι 13,8% που απαντούν το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 12,1% τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: 7 στους 10 θεωρούν ότι ο Κασσελάκης έχει πάρει λάθος δρόμο

Εξάλλου, αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της GPO ως προς την κρίση που σοβεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος.

Επίσης το 77,7% της ίδιας δεξαμενής, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ