Πληροφορούμενος τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της διευθύντριας του Μουσείου Παιχνιδιών Μαρίας Αργυριάδη, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

¨Με θλίψη πληροφορήθηκα το δυσάρεστο νέο του θανάτου της Μαρίας Αργυριάδη. Η προσφορά της και η συνεισφορά της στην ίδρυση και την λειτουργία του Μουσείου Παιχνιδιών υπήρξε σημαντική προσφέροντας στην Πόλη μας ένα πραγματικό κόσμημα, ένα ξεχωριστό Μουσείο, μια εστία πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών. Παρόλο που έφυγε από κοντά μας η συλλογή των αγαπημένων της παιχνιδιών πάντα θα μας την θυμίζουν και θα μας συντροφεύουν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της, στους οικείους της και τους συνεργάτες της¨.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Μαρία Αργυριάδη, υπήρξε η ερευνήτρια, συλλέκτρια και συντηρήτρια παιχνιδιών που κληροδότησε τη συλλογή της στο Μουσείο Μπενάκη και είχε την ικανοποίηση να δει την δωρεά της στο «Μουσείο Παιχνιδιών» του Μουσείου Μπενάκη, στον Πύργο Κουλούρα στο Παλαιό Φάληρο. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ε.Μ.Π. Από το 1970 άρχισε να συλλέγει κούκλες και παιχνίδια (ελληνικά και ευρωπαϊκά) και η αγάπη της γι’ αυτά, και ιδίως για τις κούκλες, την έκαναν να ασχοληθεί με την έρευνα και τη μελέτη τους. Η συλλογή της, στην πορεία εξελίχθηκε σε μία από τις δέκα σημαντικότερες στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ