Καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, την Παρασκευή 18/8, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε για την ακρίβεια, επισημαίνοντας την ανάγκη για εφαρμογή νέων μέτρων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι θα έρθουν νέες αυξήσεις τιμών, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο μόνος τρόπος τιθάσευσης του πληθωρισμού είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ΕΦΚ στα καύσιμα, κάτι που όπως τόνισε εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να αναγγείλει νέα μέτρα στη ΔΕΘ. Τα “pass” δεν μειώνουν τις τιμές”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ακόμη στον μειωμένο κατά 30% σε σχέση με πέρυσι τζίρο στην αγορά κατά την εκπτωτική περίοδο, εξηγώντας ότι ο μέσος πολίτης χρειάζεται το 50% του εισοδήματός του για να επιβιώσει, γεγονός που επιφέρει αρνητικές συνέπειες στις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Για την κατάσταση στην αγορά, στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Αντιπρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, κ. Γιώργος Ασμάτογλου.

Δείτε περισσότερα: https://www.eea.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ