Μπαλάφας: Ήταν εντελώς απροετοίμαστοι στη ΝΔ για το προσφυγικό

«Ήταν εντελώς απροετοίμαστοι και αυτό φάνηκε από την πρώτο δεκαπενθήμερο που ο κ. Κουμουτσάκος αναγκάστηκε να παραδεχθεί, ότι «το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχει γεωστρατηγικό υπόβαθρο και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ευρωπαϊκό» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εδώ και τρεις μήνες κυβέρνηση είναι η ΝΔ. Άρα η όποια κριτική στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πρέπει, πρωτίστως, να γίνεται στην κυβέρνηση. Εμείς είχαμε, σε ένα βαθμό, ισορροπήσει την κατάσταση», τονίζει ο βουλευτής, του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μπαλάφας για τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών και το τρόπο αντμετώπισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 τόνισε ότι «την ίδια περίοδο, η ΝΔ έκανε σκληρή κριτική σπεκουλάροντας και λειτουργώντας σαν να διαθέτουν το μαγικό ραβδάκι που θα λύσει όλα τα ζητήματα. Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν «άνθρακες ο θησαυρός». Δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός, κανένα πρόγραμμα».

«Ήταν εντελώς απροετοίμαστοι και αυτό φάνηκε από την πρώτο δεκαπενθήμερο που ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουμουτσάκος αναγκάστηκε να παραδεχθεί, κάτι που λέγαμε τόσα χρόνια. Ότι, δηλαδή, «το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχει γεωστρατηγικό υπόβαθρο και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ευρωπαϊκό» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Γ.Μπαλάφας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «φτάσαμε στο θάνατο δύο ανθρώπων, δυστυχώς, γιατί δεν υπήρχε καμία προετοιμασία. Χρειάζεται διαχείριση προσεκτική και όχι κουβέντες, σαν αυτές που ακούγαμε από την ΝΔ, ότι θα στέλνανε τις βάρκες πίσω, θα σταματήσουν τις ροές ή ότι θα καταργήσουν τον 2ο βαθμό στην εξέταση ασύλου».

«Προτείνω, αντί να συνεχίζουν την κριτική σε μας, να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία των δικών μας πρωτοβουλιών και δράσεων και να πιέσουν την Ευρώπη να αναλάβουν και οι υπόλοιπες χώρες αυτό που τους αναλογεί, χωρίς κλειστά σύνορα και με αλληλεγγύη», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε ότι «μία πολύ θετική εξέλιξη είναι η πρόσφατη συμφωνία των τεσσάρων χωρών (Μάλτας, Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας) να κατανείμουν αναλογικά τους μετακινούμενους πληθυσμούς που έρχονται στη Ευρώπη μέσω Μάλτας και Ιταλίας. Δουλειά, λοιπόν, και λιγότερα λόγια. Από πλευράς μας δεν θα υπάρχει ανέξοδη κριτική, όπως αυτή που δεχθήκαμε, αλλά θα κάνουμε μία ψύχραιμη, τεκμηριωμένη και προγραμματική αντιπολίτευση». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ