Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Λαμπράκη από το ύψος της Πλατείας Χαρίτων έως και την Αγγ.Μεταξά.

Ο «δρόμος των ποιητών» έφτασε ήδη στα μισά του και με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του τμήματος από την οδό Αγγ. Μεταξά έως και τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

O «δρόμος των ποιητών» αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο καθώς ο δρόμος πλέον «στολίζεται» από γνωστές φράσεις αγαπημένων Ελλήνων ποιητών. Μάλιστα, υπάρχει μετάφραση και στα αγγλικά. Ο δρόμος είναι στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα και νέα φωτιστικά με λάμπες LED.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου:

Ο «δρόμος των ποιητών» έφτασε ήδη στα μισά !

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της Λαμπράκη από το ύψος της Πλατείας Χαρίτων μέχρι τη Μεταξά και προχωράμε ήδη με το υπόλοιπο κομμάτι, από τη Μεταξά μέχρι την Ποσειδώνος.

Συγκεκριμένα, πρώτα παραδώσαμε το τμήμα από Μεταξά μέχρι Κύπρου.

Μέσα στις γιορτές τελειώσαμε τις εργασίες και στο τμήμα από Κύπρου μέχρι Χαρίτων.

Σύντομα θα παραδοθεί και το τελευταίο σκέλος, φτιαγμένο κι αυτό με μπόλικο μεράκι και πολλή ποίηση !

Με ακόμα μεγαλύτερη χαρά βλέπουμε την τεράστια ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό στους Γλυφαδιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας που προκαλεί το νέο αυτό έργο.

Με μικρούς και μεγάλους να στέκονται ενώ περπατούν και να μελετούν τους στίχους των Ελλήνων ποιητών.

Ένα «πλήρως ανεκμετάλλευτο αστικό ξέφωτο», όπως εύστοχα έγραψε η εφημερίδα Καθημερινή (Ν. Βατόπουλος), γίνεται σιγά σιγά αυτό που ονειρευτήκαμε, δηλαδή η ελληνική Las Ramblas.

Όπως πολύ όμορφα έγραψε το Protagon (Ρ. Βιτάλη) για αυτό το έργο πνοής στη Γλυφάδα μας, «Αλλά είναι και στίχοι στο διάβα μας… Μάζεψέ τους με σεβασμό. Κράτα τους σαν μωρά στην αγκαλιά σου. Η ζωή έχει εκπλήξεις».

Πιστέψτε με, το 2021 στη Γλυφάδα μας θα είναι γεμάτο εκπλήξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ