Με ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξε να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο δήμος Γλυφάδας. 21 έφιπποι (αριθμός συμβολικός) φορώντας την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα και κρατώντας λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης από τη Μάνη και τα Καλάβρυτα μέχρι την Ύδρα και το Σούλι, ξεκίνησαν στις 10 το πρωί όλοι μαζί από το Πυροφυλάκιο, στον Υμηττό.

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες των επτά και μπήκαν στους δρόμους και τα στενά της πόλης, προσφέροντας εικόνα ξεσηκωμού, ψυχικής ανάτασης και εθνικής υπερηφάνειας. Αυτοκίνητο του Δήμου με ηχητική εγκατάσταση προπορεύεται της πομπής και μεταδίδει τραγούδια παραδοσιακά, έντεχνα και λαϊκά με αναφορά στον αγώνα των Ελλήνων για τη Λευτεριά. Την πομπή ακολουθεί αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας και ακριβώς από πίσω σκούπα του Δήμου Γλυφάδας που καθαρίζει επί τόπου τους δρόμους, από όπου περνούν τα άλογα.

Έως τη 1 το μεσημέρι οι έφιπποι βρίσκονταν  στους δρόμους της Άνω Γλυφάδας και τα άλογα θα επιστρέψουν στο Πυροφυλάκιο για να φάνε και να ξεκουραστούν για ξαναβγούν στις 3 έως τις 6 το απόγευμα.

Το πρωί, πριν ξεκινήσουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση υποβλήθηκαν σε rapid test, ενώ καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τηρούνται με ευλάβεια όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου η παρέλαση των εφίππων θα μεταφερθεί στο κέντρο της Γλυφάδας. Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν από τη Λαμπράκη, θα διασχίσουν κάθετα την παραλιακή, θα φθάσουν στην παραλία και θα κατευθυνθούν στο Παλαιό Δημαρχείο, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων, παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Αντωνίου, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, των τοπικών αρχών, σχολείων, καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης.

Στη Γ΄ Μαρίνα, τρία παραδοσιακά ιστιοφόρα στολισμένα με τη γαλανόλευκη και τα λάβαρα των νησιών, θα δώσουν ξεχωριστό τόνο στη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τη συμβολή των νησιωτών στον αγώνα για την απελευθέρωση. Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα άλογα θα αποσυρθούν για να ξεκουραστούν και από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα θα κινηθούν σε όλους τους δρόμους γύρω από το κέντρο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ