Ο Υμηττός πρασίνισε χθες λίγο περισσότερο! Περίπου 1.000 νέα δενδρύλλια ανεπτυγμένα, πλατύφυλλα, βραδύκαυστα φύτεψαν κάτοικοι της πόλης, ύστερα από κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας δενδροφύτευσης του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, από σήμερα οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν με μαθητές σχολείων, έτσι ώστε έως το τέλος Νοεμβρίου να έχουν φυτευτεί περί τα 10.000 καινούργια δενδρύλλια.


Εκατοντάδες εθελοντές έδωσαν το “παρών” αυτή την ηλιόλουστη Κυριακή, αφήνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον Υμηττό, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη Γλυφάδα και ολόκληρη την Αττική.

“Όλοι μαζί σήμερα αφήνουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον Υμηττό και το περιβάλλον και να χαιρόμαστε όλοι το βουνό μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι σήμερα εδώ, οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά, πράγμα που μας δίνει κουράγιο ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε:

“Στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Είναι δέσμευσή μας πως όταν χάνεται ένα δέντρο θα φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ το Όλοι Μαζί Μπορούμε και τον Πρόεδρό του Γιάννη Σπανολιό για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και καλή συνέχεια να έχουμε”.


“Είναι μια μέρα καταπληκτική, μια πανέμορφη περιοχή, από κάτω η θάλασσα, εδώ το βουνό, κόσμος φυτεύει με καρδιά, με κουράγιο, με διάθεση”, τόνισε με ενθουσιασμό ο κ. Σπανολιός, αναφερόμενος παράλληλα στην άριστη συνεργασία τού “Όλοι Μαζί Μπορούμε” με τον Δήμο Γλυφάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ