Οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας). Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά την Γλυφάδα, οι γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις ελεύθερες παραλίες της Γλυφάδας, που προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους λουομένους.

«Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος στις παραλίες μας ! Και το 2021, οι δημοτικές μας ακτές βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους », τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Η βράβευση αυτή δεν σας κρύβουμε ότι είναι η αγαπημένη μας. Γιατί έχει καθιερώσει πλέον τη Γλυφάδα ως μέρος ποιοτικού τουρισμού, γιατί σε πείσμα των καιρών κρατάμε την παραλία μας ελεύθερη και ανοιχτή για όλους και παράλληλα πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη. Είναι το αγαπημένο μας βραβείο και για ένα σημαντικό λόγο ακόμα, διότι είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εντατικής δουλειάς.  Για να κερδίσεις «Γαλάζια Σημαία», πρέπει και η ποιότητα των υδάτων να είναι «εξαιρετική» και η παραλία να πληροί 33 πολύ αυστηρά κριτήρια, όπως καθαρά νερά, καθαριότητα ακτής, υποδομές, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, εγκαταστάσεις υγιεινής, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου. Η ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου, την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση και θα ενισχύσει τη Γλυφάδα μας ως πόλο έλξης επισκεπτών διεθνώς. Παράλληλα, όλο το καλοκαίρι, δεν θα σταματήσουμε να φροντίζουμε καθημερινά την παραλία μας, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι το μπάνιο στη θάλασσα, σε μία τόσο δύσκολη χρονιά. Ευχαριστούμε και φέτος την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικό συντονιστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ