H θητεία της Δημοτικής μας Αρχής χαρακτηρίστηκε από μία πρωτόγνωρη συγκυρία προβλημάτων και σημαδεύτηκε από την τριπλή – οικονομική, υγειονομική και ενεργειακή – κρίση, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία,στη ζωή των δημοτών και στο κόστος λειτουργίας των υποδομών μας, των δράσεων μας και των δημοτικών πολιτικών μας.

Παρόλα αυτά, η περίοδος αυτή δεν ήταν χαμένη περίοδος αλλά ήταν μια περίοδος που κάναμε πολλά, παρά τις αντιξοότητες και τις εξαιρετικές δυσκολίες.

Λειτουργήσαμε με ευελιξία,εφαρμόσαμε καινοτόμες ιδέεςκαι καλές πρακτικές, επενδύσαμε  στο Παλαιό Φάληρο, εμπιστευτήκαμε το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου μας, ενεργοποιήσαμε τις ζωογόνες δυνατότητες των φορέων της πόλης μας, αξιοποιήσαμε την πρόθεση και την διάθεση των εθελοντών μας και τα καταφέραμε! 

Καταφέραμε, σαν Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και με σωστό προγραμματισμό και παρά τις δυσκολίες, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις που εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, υλοποιώντας σύγχρονα τεχνικά έργα υποδομών και ανάπλασης. 

Όπως για παράδειγμαη ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED, οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, η ανανέωση του στόλου της καθαριότητας με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα, η ανακατασκευή και ανακαίνιση παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των σχολείων μας,η ανάπτυξη του αθλητισμού με τη διαρκή ανακαίνιση γηπέδων και των υποδομών του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, η διάθεση νέων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους με τον Δήμο, κ.α. 

Επιπλέον η ανανέωση με νέους κάδους (απορριμμάτων και ανακύκλωσης) αλλά και ο καλύτερος προγραμματισμός των εργασιών των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου&Περιβάλλοντος, έχει συντελέσει στην εικόνα μίας πόλης πραγματικά καθαρής και περισσότερο πράσινης. 

Επιπλέον, αναπτύξαμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους αδύναμους συμπολίτες μας, δώσαμε βάρος στην καθημερινότητα με τις κοινωνικές μας δομές όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και αποδείξαμε ότι, σε κάθε κρίση, κρατάμε την κοινωνία όρθια και κάνουμε πράξη την δέσμευση μας για δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συνοχής και συμπεριφοράς. 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσοχή που δίνουμε καθημερινά στη συντήρηση των σχολείων μας, συνθέτουν την πολιτική μας βούληση και σχεδιασμό όσο αφορά τις παροχές στη μητρότητα και στην Φαληριώτικη οικογένεια, καθώς αποτελούν τον πυρήνα ανάπτυξης της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε και τα καλοκαιρινά προγράμματα θερινής δημιουργικής απασχόλησης και τα ΚΔΑΠ που δίνουν διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά αλλά και ασφαλείς λύσεις στους γονείς. Θα αδικούσαμε επίσης τις κοινωνικές μας υπηρεσίες αν δεν αναφερθούμε στη σπουδαία δουλειά που γίνεται και στα ΚΑΠΗ της πόλης μας. 

Παράλληλα, διευρύνουμε συνεχώς τις ενέργειές μας για τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής στους πολίτες, με περισσότερο πράσινο, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, σύγχρονους και ασφαλείς κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και περιπάτου. Μιας πόλης που στρέφεται ξανά στην παραλία της και στις γειτονιές της και κάνει τη διαφορά στη ζωή των κατοίκων της. 

Το βάρος μας για το επόμενο διάστημα δίνεται στην δίχως αποκλίσεις εκτέλεση του τεχνικού μας προγράμματος που προβλέπει παρεμβάσεις μικρές και μεγάλες καθώς και εμβληματικά έργα όπως την ανακαίνιση του κτιρίου του Φλοίσβου, την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης (parking) στο Πάρκο του Φλοίσβου και φυσικά την ανάπλαση της παραλίας μας η οποία ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη με τις νέες υποδομές που διευκολύνουντην πρόσβαση και την αναψυχή για τους λουόμενους και τους επισκέπτες της πόλης. 

Με πυξίδα τον μακρόπνοο σχεδιασμό και εφόδιο την ουσιαστική προετοιμασίαπροχωράμε στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου 2023. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, δίχως εκπτώσεις και υποχωρήσεις, με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στη δημόσια λογοδοσία και την νομιμότητα. Η παράταξή μας « ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ» απέδειξε ότι εξελίσσεται και εμπλουτίζει διαρκώς, με καινοτόμες και πρακτικές ιδέες, τον δημόσιο διάλογο για το μέλλον της πόλης. Με ιδέες και κυρίως όραμα που έχουν ως βασικό κριτήριο την αποτελεσματικότητα και, πάνω από όλα, προτάσσουν τον δημότη και τις ανάγκες του.

Το έργο της Δημοτικής μας Αρχής ήταν σημαντικό, αναγνωρίζεται από όλους και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ 

Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε πάντα με πάθος και αγάπη γι΄ αυτό που κάνουμε με αυστηρή προσήλωση στον απώτερο στόχο, που είναι η ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών μας. Και κυρίως δε σταματάμε να προγραμματίζουμε, να σχεδιάζουμε και να διεκδικούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ