Με το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου, ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία του Παλαιού Φαλήρου. Οι δημότες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Είναι προφανές ότι επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη στην προσπάθεια μας και παρείχαν απλόχερη στήριξη που αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

Συνεχίζουμε, με σχέδιο, αφοσίωση και κυρίως με σκληρή δουλειά, συνεχίζουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, στο πλευρό του πολίτη, σε κάθε γειτονιά, παρόντες σε κάθε πόρτα Φαληριώτη.

Οι στόχοι μας ήταν πάντα υψηλοί και αυξάνονται περισσότερο. Σε μια δεύτερη θητεία, πενταετούς πλάνου, που θα μεταμορφώσει το Παλαιό Φάληρο.

Με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχουν δρομολογηθεί. Έχουμε και το σχέδιο και την εμπειρία να τα κάνουμε όλα πράξη.

Οι πολίτες, μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Με σωστό προγραμματισμό και παρά τις δυσκολίες, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις που εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, υλοποιώντας σύγχρονα τεχνικά έργα υποδομών και ανάπλασης και δρομολογώντας νεότερα και μεγαλύτερα. Επιγραμματικά αναφέρω:

•         Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED

•         Τις παρεμβάσεις ανάπλασης στο νότιο παράλιο μέτωπο  (Master Plan) για την ανάκτηση της παλιάς αίγλης των φαληρικών ακτών

•         Τις νέες υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΠΟΑΚΕ-ΔΑΚ

•         Τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

•         Την ανακατασκευή και ανακαίνιση παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των σχολικών μονάδων της πόλης μας

•         Την ανανέωση του στόλου καθαριότητας με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα και κάδους περισυλλογής και ανακύκλωσης

•         Τη διάθεση νέων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους με τον Δήμο.

Το έργο της Δημοτικής μας Αρχής ήταν σημαντικό, αναγνωρίζεται από όλους και όσον αφορά την κοινωνική πολιτική και πρόνοια δημιουργήθηκαν νέοι μηχανισμοί και θεσμοί. Κάτι που ήταν απαραίτητο καθώς έπρεπε να στηριχθεί οαδύναμος και άπορος συμπολίτης μας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την  οικονομική κρίση που ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία, εντάθηκε με την πανδημία και επιβαρύνθηκε επιπλέον από την ενεργειακή κρίση.

Μέσα σε αυτό το πιεστικό περιβάλλον, η Δημοτική μας Αρχή επέδειξε:

  • Τα κοινωνικά μας συσσίτια. Υποστηρίζουν τουλάχιστον 1000 άπορους συμπολίτες μας, ενώ και το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί με ασφαλείς και διαφανείς μηχανισμούς συλλογής των διαφόρων ειδών ένδυσης και τροφίμων που συγκεντρώνει ο Δήμος.
  • Τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, όπου απασχολούνται πάνω από 500 παιδάκια και νήπια, επωφελούμενα ενός σημαντικού έργου φροντίδας, προσχολικής αγωγής και παιδείας.
  • Την άσκηση μέριμνας στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής, με δράσεις οργανωμένης και πολυδιάστατης προληπτικής ιατρικής στα δημοτικά μας ιατρεία, με ποικίλες προληπτικές εξετάσεις, ομιλίες, συμβουλές και ενημέρωση των δημοτών.

Ιδιαίτερη αξία έχει η κινητή μονάδα περίθαλψης και φροντίδας αστέγων, η οποία εδρεύει εβδομαδιαίως στην παραλία Έδεμ, ενώ εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και οι ωφέλειες, επίσης, από την συμμετοχή μας σε σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων πρόληψης και δημόσιας υγείας.

Με έπαινο για το Παλαιό Φάληρο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την ανακήρυξη της πόλης μας, ως Υγιή Πόλη της Ευρώπης. Πρόσφατα, ξεκινήσαμε για πρώτη φορά εφέτος και τη λειτουργία ενός νέου προγράμματος για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ».

Σκοπός του προγράμματος του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ» που σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και εθελοντές-συντονιστές της δράσης, καθώς και αξιέπαινους εθελοντές καθηγητές-εκπαιδευτικούς, είναι η αρωγή στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές ή άλλες δυσκολίες, μέσω της παροχής υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές και μαθήτριες για συγκεκριμένα αναγκαία γνωστικά αντικείμενα.

Το μήνυμα της κάλπης όμως ήταν ξεκάθαρο για όλους μας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων ήθελε – και θέλει – να ζήσει για την πόλη μας,  μια δημιουργική συνέχεια.

Ο κόσμος του Παλαιού Φαλήρου αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες και αντιλαμβάνεται ότι απαιτούνται συναινέσεις και συσπειρώσεις άσχετα αν ο νέος νόμος και κυρίως το εντυπωσιακό ποσοστό που πετύχαμε μας επιτρέπει σήμερα σαν δημοτική παράταξη να έχουμε την απόλυτη κυριαρχία σε όλα τα όργανα του Δήμου.

Οι δημότες θέλουν συνεργασία όλων των εκπροσώπων του, σε κρίσιμα τοπικά θέματα, αλλά όταν χρειάζεται και απέναντι σε ενέργειες και παραλείψεις της Περιφέρειας και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Διότι αντιλαμβάνεται ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, ότι τα φυσικά φαινόμενα συνιστούν πλέον σοβαρότατη απειλή για την πόλη, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, κι ότι το Παλαιό Φάληρο θα πρέπει να πάρει αυτό που του αναλογεί στην Νέα Αθηναϊκή Ριβιέρα που δημιουργείται.

Κυρίως όμως, αυτό που θέλουν οι δημότες είναι ένας καλύτερος Δήμος, με έμφαση στη καθημερινότητα, (καθαριότητα, φωτισμός ασφάλεια κ.λπ.) την προστασία από τις φυσικές καταστροφές και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, με χρηστή και ορθολογική οικονομική διαχείριση.

Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και ουδείς περισσεύει.

Με σεβασμό στους πολίτες, επαλήθευση, συνέπεια και τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής της πόλης (ειδικά στο πλαίσιο της εξαγγελίας των μεγάλων τεχνικών έργων ανάπλασης), από τις 18 Οκτωβρίου, μόλις 10 ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την συντριπτική πλειοψηφία που μας χάρισαν οι Φαληριώτες, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου άρχισε η εκτέλεση των έργων υλοποίησης ανάπλασης-ανακατασκευής των παρακείμενων πεζοδρομίων, σε ευρύτατα τμήματα της Λεωφόρου Αμφιθέας που αφορούν στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές με χρήση υλικών φιλικά προς το περιβάλλον και έξυπνου αστικού εξοπλισμού του Δήμου Π. Φαλήρου», το οποίο χρηματοδοτείται από την πρόσκληση ΣΥΔΝΑ13, Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 4683.

Βασικός στόχος η ανάδειξη της υπερτοπικής σημασίας της λεωφόρου της πόλης μας, η εξασφάλιση της προσβασιμότητας, η προαγωγή προτύπων βιοκλιματικής αναβάθμισης στους κοινοχρήστους χώρους του Δήμου μας καθώς και η στήριξη του εμπορικού κόσμου.

Επίσης συνεχίζουμε με τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Τομέα Καθαριότητας, την επέκταση του δικτύου των καφέ κάδων στα νοικοκυριά της πόλης.

Πρόκειται για την ενημερωτική καμπάνια για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και τη δωρεάν διανομή οικιακών κάδων χωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων. Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στον πρώτο πιλοτικό κύκλο του προγράμματος και να προμηθευτούν άμεσα τους οικιακούς κάδους με τις βιοδιασπώμενες σακούλες μπορούν να επικοινωνούν στα: 210 9844057 & 1565 (αστική χρέωση από σταθερό) ή να στέλνουν e mail στο:1565kathariotita@palaiofaliro.

Ακόμα, εγκαινιάσαμε προ ημερών το νεοσύστατο Κέντρο Ψηφιακής Προληπτικής Ιατρικής (ΚΕ.ΨΗ.Π.Ι.) επί της Αγίας Βαρβάρας 24, που αποτελεί την κεντρική δομή συντονισμού, οργάνωσης και λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος Smart Bear, το οποίο υλοποιείται στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Αφορά στην ψηφιακή πλατφόρμα που υποστηρίζει βάσει τεκμηρίωσης και με εξατομικευμένο τρόπο την υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση κατοίκων 65 ετών και άνω, στο οικιακό τους περιβάλλον. Το Κέντρο Ψηφιακής Προληπτικής Ιατρικής (ΚΕ.ΨΗ.Π.Ι.) είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους σε κλινικά θέματα, αλλά και σε θέματα χρήσης ψηφιακών εφαρμογών Υγείας. Από έμπειρους επιστημονικούς και επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας,  ακοολόγους,  φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους), οι οποίοι υποστηρίζουν το Πρόγραμμα Smart Bear και καλύπτουν τις ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ