Οι αλλεπάλληλες καταστροφές που έχουν πλήξει την Αττική τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να μας έχουν κάνει όλους πιο σοφούς, πιο έτοιμους και πιο υποψιασμένους για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς όμως κάθε χρόνο βλέπουμε την ιστορία όχι απλά να επαναλαμβάνεται, αλλά τα ίδια λάθη και χειρότερα να συνεχίζονται σε τέτοιο  κακουργηματικό βαθμό που οι πολίτες αναρωτιούνται : Υπάρχει κράτος ; Υπάρχουν αυτοδιοικητικές δομές ; Η Περιφέρεια Αττικής που είναι, τι κάνει ;

Η ρίζα του κακού είναι βαθιά και ξεκινά από τον τρόπο που τα κόμματα προσεγγίζουν το ζήτημα των αιρετών αρχόντων στην Αττική, μια λογική που επιχειρεί να επιβάλει από τα «πάνω» δοτούς ηγέτες στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι η ηθική των «δικών μας» και περιλαμβάνει την αίσθηση πως τα κόμματα μπορούν να ‘αγοράσουν’ τις εκλογές και να χειραγωγήσουν την κοινωνία. Πως το κόμμα είναι πάνω από την κοινωνία κι όχι η κοινωνία πάνω από το κόμμα.

Η δική μας απάντηση είναι ότι η αυτοδιοίκηση και η πολιτική χρειάζονται ιδανικά, ιδέες και όνειρα, οράματα κι όχι τρικλοποδιές, ζεϊμπεκιές, ίντριγκες και μηχανορραφίες.

Δεν χρειάζονται δοτούς ηγέτες που εμφανίζονται μόνο στα εύκολα και εξαφανίζονται στα δύσκολα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που ως πιστή εντολοδόχος του κυβερνώντος κόμματος δεν ανέδειξε ποτέ κακώς κείμενα (κενά στα ζητήματα πολιτικής προστασίας), δεν σήκωσε ποτέ τη φωνή ή το ανάστημα απέναντι σε κυβερνητικά λάθη ή παραλείψεις, δεν διεκδίκησε θεσμικά τίποτα, δεν πήρε αποφάσεις και δεν άσκησε αρμοδιότητες (με πιο τρανό αυτό της αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας) που θα έφερναν σε δύσκολη θέση το κόμμα. 

Το ζήτημα λοιπόν για την Αττική δεν είναι να αλλάξει όνομα στη μαρκίζα αλλά να αλλάξει ριζικά πλεύση και λειτουργία. Να παύσει να αποτελεί τον μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον από μία παράταξη που έχει αποδεδειγμένα εχέγγυα ανεξαρτησίας (όχι ιδεολογικής ουδετερότητας), κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα και πλουραλισμό, συνέπεια, συνέχεια και αποδεδειγμένο έργο στην Αττική όπως η παράταξή μας.

Διότι όταν ο ηγέτης και η παράταξη επιλέγεται από το κόμμα θα εκπροσωπήσει το κόμμα. Όταν ο ηγέτης και η παράταξη επιλέγεται από την κοινωνία θα εκπροσωπήσει την κοινωνία. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ