Ήταν τόση η αγωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μειώσει την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη που δεν περίμεναν καν να ολοκληρωθεί η τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ ώστε να την αποτιμήσουν συνολικά. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν απο την αρχή υπεύθυνη. Εκφράσαμε δημοσίως την άποψη οτι τέτοιες συναντήσεις αποδίδουν καρπούς με την πάροδο του χρόνου και οτι η επίσκεψη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρόεδρο Τράμπ για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και να προειδοποιήσει για τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη γνωστή δημαγωγία του, μιλούσε για αποτυχία.

Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και όσα έγιναν απο τότε μέχρι σήμερα, επιβεβαίωσαν τη δική μας θέση περι επιτυχημένης επίσκεψης, παρά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για αποτυχία. Ας δούμε όμως τι συνέβη απο τότε μέχρι σήμερα.

Την επόμενη ημέρα, τελευταία ημέρα της επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο Υπ. Εξωτερικών Μάικ Πομπέο παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού. Εκεί αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τη χώρα μας και ο κ. Πομπέο έκανε τη δήλωση οτι “οι ΗΠΑ στηρίζουν την ευημερία και την ασφάλεια της Ελλάδας”. Μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη στην Ελλάδα είχαμε τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα κ. Παϊατ οτι η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν άκρως επιτυχημένη.

Λίγες μέρες μετά, εκπρόσωπος του Στεϊτ Ντιπαρτμεντ δήλωνε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οτι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης προκάλεσε εντάσεις στην περιοχή, είναι αντιπαραγωγικό και προκλητικό. Στις 21 Ιανουαρίου, έγινε η δημοσιοποίηση της επιστολής Πομπέο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό που τόνιζε οτι οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στη διατήρηση της ασφάλειας και της ευημερίας της χώρας μας. Σε άλλη δήλωση λίγες μέρες μετά, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ δήλωνε οτι “καλούμε τα κράτη να επιλύσουν τις διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”.

Όλο εκείνο το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχιζε να υποστηρίζει οτι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ήταν αποτυχημένη, παραγνωρίζοντας οτι τέτοιο πλέγμα υποστηρηκτικών δηλώσεων απο τον αμερικανικό παράγοντα είχε δεκαετίες να σημειώσει η χώρα.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο μικροπολιτική, φαίνεται να είναι και άστοχη. Την ώρα που οι πολίτες ζητούν στα εθνικά θέματα συναίνεση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λάθος εκτίμηση. Δυστυχώς συνεχίζουν με το ίδιο γνωστό τους ύφος. Είναι όμως λυπηρό να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αδιαφορούν για την πραγματικότητα και επιχειρούν να αφαιρέσουν, αντί να προσθέσουν στην εθνική προσπάθεια με μοναδικό σκοπό λίγα μικροπολιτικά οφέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ