Τα σκυλιά θα υποβάλλονται σε έλεγχο DNA στην πόλη Μπεζιέ, βάσει νέων κανόνων για την αντιμετώπιση της μάστιγας των… «άβατων» πεζοδρομίων.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων σε μια πόλη της νότιας Γαλλίας θα υποχρεώνονται να εξετάζουν το DNA των κατοικίδιων ζώων τους βάσει νέας νομοθεσίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των πεζοδρομίων που είναι γεμάτα από ακαθαρσίες.

Ο δήμαρχος του Μπεζιέ επέβαλε τους υποχρεωτικούς ελέγχους, πράγμα που σημαίνει ότι οι οδοκαθαριστές θα μπορούν να παίρνουν δείγματα από περιττώματα που βρίσκουν στο κέντρο της πόλης για να αναγνωρίζουν τους ιδιοκτήτες.

Οι υπεύθυνοι που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους θα αναγκαστούν να πληρώνουν τέλος καθαρισμού 120 ευρώ.

″Είμαι εξοργισμένος που κάποιοι άνθρωποι δεν καθαρίζουν ποτέ τα κακά από τα ζώα τους”, δήλωσε ο δήμαρχος Ρομπέρ Μενάρ στο τοπικό ραδιόφωνο France Bleu το Σαββατοκύριακο. ”Κάναμε μια καταμέτρηση: η πόλη μάζεψε 1.000 (περιττώματα σκύλων) μόνο στο κέντρο. Αυτό δεν είναι σωστό.

″Νομίζαμε ότι αν βάζαμε αστυνομικούς στους δρόμους θα είχε αποτέλεσμα, αλλά όταν υπάρχει αστυνομικός, οι άνθρωποι τα καθαρίζουν. Είναι όταν δεν υπάρχει κανείς γύρω τους δεν τα μαζεύουν και δεν κάνουν το καθήκον τους ως πολίτες”, πρόσθεσε.

Ο Mενάρ, ο οποίος είναι ανεξάρτητος αλλά διατηρεί στενές σχέσεις με την ακροδεξιά, προσπαθεί να εισαγάγει την εξέταση DNA σκύλων από το 2016, αλλά οι προηγούμενες προσπάθειες του είχαν απορριφθεί από το κράτος για νομικούς λόγους.

Οι νέοι κανόνες έχουν πάντως ήδη εισαχθεί σε πειραματική βάση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων στο κέντρο του Μπεζιέ, μιας πόλης γνωστής για ταυρομαχίες, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει τεστ DNA, ενώ η αστυνομία εξουσιοδοτείται να επιβάλλει πρόστιμα 38 ευρώ σε όποιον δεν προσκομίσει έγγραφο ταυτότητας.

Τα τέλη καθαρισμού των 120 ευρώ δεν θα εφαρμοστούν στους τρεις πρώτους μήνες.

″Οι άνθρωποι που δεν καθαρίζουν τα κόπρανα από τα σκυλιά τους δεν δίνουν δεκάρα για κανέναν”, πρόσθεσε ο Mενάρ. ”Μερικές φορές ακούω ανθρώπους να λένε: ‘Είναι δουλειά των δημοτικών υπαλλήλων να καθαρίσουν τις ακαθαρσίες του σκύλο μου’. Τώρα θα δουν. Θα τους κοστίσει 120 ευρώ”.

Η εξέταση DNA για σκύλους – που συνήθως γίνεται στους κτηνιάτρους με δείγμα σάλιου – έχει εισαχθεί σε πολλές πόλεις παγκοσμίως, όπως το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, η Βαλένθια στην Ισπανία και ορισμένες περιοχές του Λονδίνου.

Το δημαρχείο του Μπεζιέ δήλωσε ότι ο καθαρισμός των περιττωμάτων των σκύλων κοστίζει στον δήμο των 75.000 κατοίκων περίπου 80.000 ευρώ ετησίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ