Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης βραβεύτηκε στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού BRAVO Sustain and Ability, Dialogue & Awards 2019, για την πολυεπίπεδη προσπάθειά του, όσο αφορά στην οργάνωση και εκτέλεση σχεδίων Πολιτικής Προστασίας και μέτρων πρόληψης για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος.

To βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κρητικός, κατά την εκδήλωση απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου αποτέλεσαν ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Αντωνόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος Χρήστος Κανελλίδης, η πιστοποιημένη υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας Αναστασία Γκιντζίδη καθώς και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων, Νίκος Κιούσης και Κράνια Ματθαία.

Το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού περιλαμβάνει:

1. Ψηφιακή απεικόνιση της επικράτειας του Δήμου σε χάρτη με όλα τα πληροφοριακά δεδομένα που απαιτούνται για την διαχείριση συμβάντων φυσικών καταστροφών.

2. Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών σε επικείμενη εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.

3. Ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών.

4. Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου που έχει συγκεντρωμένη όλη την τεχνολογία διαχείρισης των συμβάντων, όπως θερμικές κάμερες, την εφαρμογή διαχείρισης των σταθμών επικοινωνίας φορητών και σταθερων ασυρμάτων στα οχήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου.

5. Δημιουργία πύλης ενημέρωσης σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα και Φυσικές καταστροφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6. Σύσταση πλήρως καταρτισμένης Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ