Τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε όλη την επικράτεια δημιουργεί το ασφυκτικό νομικό καθεστώς που υπάρχει και προβλέπει μια σειρά υποχρεώσεων των συλλόγων προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Η υποχρέωση έκδοσης ΑΦΜ, η υποχρέωση λειτουργίας μέσω τραπεζικών λογαριασμών, η υποχρέωση ανακοίνωσης της οποιαδήποτε αλλαγής στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ και μια σειρά άλλων σχετικών ασφυκτικών υποχρεώσεων δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των συλλόγων που οδηγεί πολλούς γονείς να αποθαρρύνονται και να μην συμμετέχουν.

Απαιτείται άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να εκδοθεί σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος για την λειτουργία των συλλόγων και να δοθεί η δυνατότητα σε γονείς που το επιθυμούν να συμμετάσχουν απερίσπαστοι.

Στην περιοχή μας, πρόβλημα εμφανίστηκε στην λειτουργία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου της Βούλας, όπου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχθηκαν από τις πρόσφατες εκλογές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στην εθελοντική τους προσφορά λόγω των σχετικών υποχρεώσεων.

Πάντως για το θέμα, ήδη έχουν ενημερωθεί Βουλευτές των Κομμάτων προκειμένου με σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή, σύντομα να επιδιωχθεί να δοθεί λύση αν και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αποκλείεται κάθε αλλαγή στο υπάρχον νομικό καθεστώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ