Ο 1Ος Βιβλιοπερίπατος  στο Παλαιό Φαλήρο ήταν μια νέα, σημαντική δράση της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με στόχο οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα  να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους!

Ήταν μια όμορφη βόλτα στο Παλαιό Φάληρο των γραμμάτων, του βιβλίου, της τέχνης και της ιστορίας και περιελάμβανε γνωστά και άγνωστα σημεία τα οποία το φαληρικό κοινό και κυρίως τα παιδιά δεν έχουν  συχνά την ευκαιρία ή τον χρόνο να γνωρίσουν από κοντά.

Η βόλτα πέρασε από κεντρικά βιβλιοπωλεία της Πόλης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου  και κατέληξε στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και αποσπάσματα από παιδικά βιβλία και τους δημιουργούς τους, να ξεναγηθούν στα σημαντικά έργα αγιογραφίας του Κ. Παρθένη που κοσμούν τον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου και να συμμετέχουν σε αφήγηση και διαδραστικά παιχνίδια στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει  η Μαίρη Τρύφων, Προϊσταμένη 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου και συντονίστρια της δράσης  «Υπάρχει ένα πολύ ωραίο παιδικό βιβλίο, του Kobi Yamada με τίτλο «τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα». Να την αγνοήσεις ή να την αφήσεις να αναπτυχθεί; Θα σας πω τι κάναμε με μια ιδέα, για έναν βιβλιοπερίπατο. Αρχικά υπήρξε ένα χαρτί , μία πρόταση συμμετοχής σε έναν περίπατο βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας. Και κάπου εκεί σκέφτηκα, γιατί να μην το κάνουμε και στο Π.Φάληρο τον βιβλιοπερίπατο; Και έτσι το ταξίδι της ιδέας ξεκινά. Το σποράκι έχει μπει ,μεγαλώνει, μοιράζεται και σε άλλους. Ο καθένας, βάζει το κομμάτι του και γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη. Στήθηκε το πλάνο, έγιναν συνεννοήσεις, τηλέφωνα, χαρτιά και πάλι συνεννοήσεις. Έχουμε βιβλιοπωλεία και ένα εξαιρετικό μουσείο στολίδι.  Έχουμε και έναν Ιερό Ναό με 5 πίνακες ζωγραφικής μοναδικούς , που αξίζει να τους δούμε και να ακούσουμε γι’ αυτούς.  Ήρθε η μέρα που η ιδέα γίνεται πράξη. Πόσο χαρά, όταν η ιδέα εμπνέει πολλούς να γίνουν συμμέτοχοι. Πολλοί, μα πάρα πολλοί,  αγκαλιάσατε και συμμετείχατε στην ιδέα μας. Ήρθατε μικροί και μεγάλοι και ακολουθήσατε  σε όλη την διαδρομή. Διαβάσαμε βιβλία, παίξαμε παιχνίδια, είδαμε εικόνες, μπήκαμε σε μία όμορφη εκκλησία, ακούσαμε ωραίες μελωδίες και ψάξαμε τον μοναδικό αρκούδο του μουσείου παιχνιδιών».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε στους συμμετέχοντες δημιουργούς, συγγραφείς και παιδαγωγούς που στήριξαν την δράση και συγκεκριμένα τις συγγραφείς Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Ελένη Γερουλάνου, Μαρία Θεμελή, την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, την υπεύθυνη του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών Νόρα Χατζοπούλου, την παιδαγωγό Κατερίνα Γαβριηλίδου, την εμψυχώτρια Ελένη Βογιατζίδου, τους ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων Κατερίνα Μαλακατέ και Αντώνη Φελούρη, καθώς και τον Διευθυντή της Greencola Βασίλη Ανδρικόπουλο, για την συμμετοχή, την υποστήριξη και το εξαιρετικό αποτέλεσμα της ιδέας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ