Απειλές κατά της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ασκληπιείου Βούλας από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλαν συνδικαλιστές – Υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε επειδή μία νοσηλεύτρια που εξελέγη με την παράταξη της προέδρου μετακινήθηκε σε πτέρυγα ασθενών με κορωνοϊό.

Την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  Ασκληπιείου Βούλας, για λεκτική βία, απόπειρα εκφοβισμού και προπηλακισμό της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «με πρωτοφανείς απειλές ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε το τραπέζι και την πόρτα του γραφείου της» εξαπέλυσε επίθεση στη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής, επειδή ανάμεσα στα άτομα που μετακινήθηκαν από το Χειρουργείο και άλλα Τμήματα για να στελεχώσουν τις πτέρυγες ασθενών με κορωνοϊό, συμπεριέλαβε και νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο ΔΣ του Σωματείου με την παράταξη της προέδρου.

Οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου θεωρούν αυτονόητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι και ειδικά τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου «ότι θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται η κορύφωση της πίεσης που ασκείται στα Νοσοκομεία από την έξαρση της πανδημίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

Καταγγέλλουμε τη λεκτική βία, την απόπειρα εκφοβισμού και τον προπηλακισμό της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας, από την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Τοσονίδου με πρωτοφανείς απειλές ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε το τραπέζι και την πόρτα του γραφείου της.Αφορμή γι’ αυτό απετέλεσε το γεγονός ότι η Διευθύντρια «τόλμησε» !!! ανάμεσα στα άτομα που μετακινήθηκαν από το Χειρουργείο και άλλα Νοσηλευτικά Τμήματα, προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες πτέρυγες ασθενών με κορονοϊό (περίπου 30 σε αυτή τη χρονική στιγμή), να συμπεριλάβει και νοσηλεύτρια που εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου με την παράταξη της κ Τοσονίδου.

Η παράταξη μας θεωρεί αυτονόητο από όλους και ειδικά από τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, ότι θα βοηθήσουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται η κορύφωση της πίεσης που ασκείται στα Νοσοκομεία από την έξαρση της πανδημίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ,κανένας υγειονομικός δεν μπορεί να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου υπάρχει ανάγκη, πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Επιπρόσθετα, η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να διασφαλίσει την ισότιμη μεταχείριση προς όλους τους εργαζομένους, χωρίς να ενδίδει σε εκβιαστικές συμπεριφορές που αποσκοπούν στην διασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης από όπου και αν αυτές προέρχονται. Το Δ.Σ. του Σωματείου θα όφειλε να είναι εγγυητής της ίσης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων, και όχι να δίνει την εντύπωση ότι φροντίζει μόνο τους αρεστούς της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που με αυταπάρνηση συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη πρώτη γραμμή δεσμευόμενοι πάντα θα αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Οι εκπρόσωποι Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων

Νοσοκομείου «Ασκληπιείου Βούλας»

Γεωργιάδης Γεώργιος

Πουλημένος Λεωνίδας

Γάτος Γεώργιος

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ