Δραματικές οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, οι ΜΕΘ των νοσηλευτηρίων στο λεκανοπέδιο παραμένουν στο «κόκκινο», γεγονός που συνδέει με κατάληξη βαρέως πάσχοντα ασθενούς εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, «διασωληνωμένη ασθενής με κορονοϊό πέθανε εκτός ΜΕΘ στο Ασκληπιείο», καθώς «οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι καλυμμένες και η διακομιδή της ήταν αδύνατη λόγω της βαρύτητας της κατάστασής της». Κατά τα στοιχεία του ίδιου, η Covid ΜΕΘ του εν λόγω νοσοκομείου είχε πληρότητα 100% το μεσημέρι της Πέμπτης (12 ασθενείς στις 12 κλίνες).

Το παραπάνω περιστατικό, που έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, Δέσποινα Τοσονίδου.

Το περασμένο διήμερο, μας λέει η γιατρός και μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, «όχι μόνο δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο μας, δεν υπήρχε κλίνη εντατικής πουθενά στην Αττική». «Είχαμε σε όλο τον νομό περί τους 50 διασωληνωμένους ασθενείς, Covid και non Covid, εκτός ΜΕΘ», τονίζει.

Σχολιάζοντας, δε, τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, ο οποίος, στο πλαίσιο του «σχεδίου εκτάκτου ανάγκης» για το ΕΣΥ μίλησε για τη δημιουργία 7 νέων κλινών ΜΕΘ στο Ασκληπιείο, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν, η κ. Τοσονίδου καταγγέλλει πως «ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναστέλλει τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής και καρδιολογικής μονάδας του Ασκληπιείου».

«Αυτό εξήγγειλε ο κ. Κικίλιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου, ο διευθυντής της Καρδιολογικής Μονάδας», η οποία θα μετατραπεί σε Covid ΜΕΘ, «το έμαθαν από την τηλεόραση, ενώ ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει έγγραφη ενημέρωση».

«Πρόκειται για εγκληματική και επικίνδυνη πολιτική καθώς καρδιολογικοί ασθενείς μένουν χωρίς κάλυψη από το ΕΣΥ σε μία μεγάλη περιοχή. Επιπλέον, γεννάται το ερώτημα με ποιο προσωπικό θα λειτουργήσουν οι 7 νέες κλίνες αφού οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές και ιατροί εντατικολόγοι είναι απασχολημένοι στις υπάρχουσες Covid ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, ενώ το λοιπό προσωπικό είτε δεν έχει τη σχετική εκπαίδευση είτε δεν επαρκεί», κατέληξε.

ΠΗΓΗ : ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ