Με ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιοποίησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πριν από λίγες ημέρες (11/3/2021) και προφανώς ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας, υποχρεούνται μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2021), οι διαχειριστές ή οι νόμιμοι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ασανσέρ στην πολυκατοικία τους ή στο κτίριο τους, να το δηλώσουν και να το καταχωρήσουν στο Μητρώο Ανελκυστήρων που έχει δημιουργηθεί.

Επίσης, ανακοινώνεται, ότι καθώς η παραπάνω προθεσμία εκπνέει στο τέλος του έτους, οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές των κτιρίων οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για τον έλεγχο των ανελκυστήρων τους, ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως προβλέπεται για κάθε ανελκυστήρα με βάση την χρονολογία κατασκευής του, στη συνέχεια να πιστοποιηθούν από κατάλληλο φορέα και κατόπιν να καταχωρηθούν στο μητρώο πριν την λήξη της προθεσμίας.

Η ανακοίνωση του Δήμου βασίστηκε στην Υ.Α. 68781/2019/ΦΕΚ 2760/B/3.7.2019 και αφορά την καταχώρηση (άρα και τον έλεγχο και την πιστοποίηση) όλων των ανελκυστήρων σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, επαγγελματικούς χώρους  και χώρους χρήσης από το ευρύ κοινό ενώ σημειώνεται ειδικά ότι για τα επαγγελματικά κτίρια και τα κτίρια για ευρύ κοινό, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι απαιτήσεις προσβασιμότητας σε εμποδιζόμενα άτομα.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ο πρώτος που εκδίδει σχετική ανακοίνωση στα νότια προάστια ενώ αναμένεται ότι ανάλογες ανακοινώσεις θα εκδώσουν και άλλοι δήμοι.

Η νέα αυτή υποχρέωση προστίθεται στις δεκάδες επιβαρύνσεις που υφίσταται ήδη η ακίνητη περιουσία στην χώρα μας και που μαζί με τα δημοτικά τέλη καθαριότητας & φωτισμού, τον δημοτικό φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων, το τέλος αποχέτευσης ακινήτων και τα διάφορα δημοτικά τέλη που επιβάλλονται σε πολλές περιπτώσεις με διάφορες αιτιολογίες, επιβαρύνουν τα ακίνητα από πλευράς δήμων.

Ενδεικτικός του πλήθους των «χαρατσιών» που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία σήμερα στην χώρα μας είναι ο πίνακας της ΠΟΜΙΔΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) και τον οποίο μπορείτε να δείτε στο:

https://www.pomida.gr/paratiritirio_foron.php

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ