Ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Γλυφάδας και ο Δήμος Νέας Σμύρνης με ανακοινώσεις τους γνωστοποιούν ότι θα δώσουν αποζημίωση στους οδηγούς που τα αυτοκίνητα τους υπέστησαν ζημιές λόγω πτώσης δέντρου κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Εκτός από τα αυτοκίνητα, ο Δήμος Βριλησσίων προχωρά ακόμα περισσότερο και θα αποζημιώσει και τις ζημιές σε μαντρότοιχους, περιφράξεις και προαύλια κατοικιών.

Προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς είναι το αυτοκίνητο να βρισκόταν (σταθμευμένο ή κινούμενο) κατά το χρόνο της πτώσης του δέντρου σε δημοτικό οδικό δίκτυο και να μην μπορεί ο κάτοχός του να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  που πρέπει να προσκομισθούν μαζί με την σχετική αίτηση είναι:

1. Aίτηση του ιδιοκτήτη του οχήματος ή εξουσιοδοτημένου προς αυτό προσώπου.

2. Φωτοτυπία άδειας κυκλοφορίας του οχήματος ή άλλο αντίστοιχο έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν ο ιδιοκτήτης, ο αριθμός κυκλοφορίας και ο τύπος του οχήματος (μοντέλο-παλαιότητα-κυβισμός).

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει αποζημιωθεί για τη συγκεκριμένη υλικά ζημία από άλλη πηγή.

4. Παραστατικά που να τεκμηριώνουν το ύψος των εργασιών που έγιναν και των ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν (εφόσον το όχημα είναι επισκευάσιμο).

5. Εκτίμηση της αξίας του οχήματος από ασφαλιστική εταιρία, πραγματογνώμονα ή και συνεργείο.

6. Δελτίο συμβάντος αστυνομίας – πυροσβεστικής ή άλλης υπηρεσίας.

7. Σε περίπτωση που έχει ασκηθεί ένδικο βοήθημα παραίτηση ή υπεύθυνη δήλωση περί παραίτησης. Αν κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση η απόφαση θα λαμβάνεται υπό την αίρεση προσκόμισης της παραίτησης στο Ταμείο προ της εκταμίευσης.

8. Φωτογραφίες, μαρτυρίες και λοιπό αποδεικτικό του συμβάντος υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ