Για “αθλιότητα σε βάρος των κατοίκων της νοτιοανατολικής Αττικής” έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Ασκληπιείο, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου να καταργήσει τις καθημερινές εφημερίες για αποκλειστικά ορθοπεδικά περιστατικά.

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σωματείο στην είσοδο του Νοσοκομείου, καθώς η διοίκηση απαγόρευσε τη χρήση του αμφιθεάτρου για την αποφυγή διασποράς του ιού ενδονοσοκομειακά, η πρόεδρος Δέσποινα Τοσουνίδου και ο γραμματέας του οργάνου Δημήτρης Γαρδικλής, ανέπτυξαν στους εκπροσώπους του Τύπου τις θέσεις τους.

Όπως τόνισαν, “στην καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του Ασκληπιείου εξετάζονται κατά μέσο όρο 81 ασθενείς”. Η πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι το 2019 έγιναν 2.180 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία, και το 2020 εν μέσω πανδημίας έγιναν 1.750 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία. Πλέον, το νοσοκομείο της Βούλας θα ευθυγραμμιστεί με τα υπόλοιπα του Λεκανοπεδίου, τερματίζοντας την πρακτική των καθημερινών εφημεριών για τους ορθοπεδικούς ιατρούς.

Κατά τους εργαζόμενους, η επιλογή να κλείνουν οι πύλες του νοσοκομείου στις 3 μ.μ. κατά τις ημέρες που δεν κάνει γενική εφημερία, συνιστά μια “ταξική πολιτική” για την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας, στον οποίο όμως δεν έχουν εξ ορισμού πρόσβαση οι περισσότεροι εργαζόμενοι, όπως ένας ντελιβεράς που θα υποστεί τροχαίο ατύχημα, κατά το παράδειγμα που ανέφερε η Δέσποινα Τοσονίδου.

Κληθέντες να σχολιάσουν το αντεπιχείρημα της διοίκησης του Νοσοκομείου, ότι δηλαδή το 95% των περιστατικών που φτάνουν στο Ασκληπείο κατά τις ημέρες της ορθοπεδικής εφημερίας διώχνονται προς άλλα νοσοκομεία, ελλείψει των υπόλοιπων ιατρικών ειδικοτήτων που κατά κανόνα απαιτούνται στην αντιμετώπιση των πολυτραυματιών, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απάντησαν ότι αμφισβητούν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Περιγράφοντας την κατάσταση του προσωπικού ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η Δέσποινα Τοσονίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ρημάζει το νοσοκομείο. Μας έχουν ρημάξει ψυχολογικά και εργασιακά”, αναφέροντας ότι γιατροί και νοσηλευτές υπερβάλλουν εαυτούς χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη και στερούμενοι ακόμη και τα ενδεδειγμένα μέσα ατομικής προστασίας, όπως οι μάσκες Ν95. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο Δημήτρης Γαρδικλής, εργαζόμενοι που σχετίζονται με το σωματείο στοχοποιούνται από τη διοίκηση και υφίστανται “συνδικαλιστικές διώξεις”, ενώ αντίθετα εργαζόμενοι προσκείμενοι σε συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις προωθούνται συστηματικά χτίζοντας ένα “κομματικό κράτος στο ΕΣΥ”.

Αναφερόμενοι στην ετοιμότητα του νοσοκομείου για τα περιστατικά Covid-19, τόνισαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο σημειώνοντας ότι κατά την ημέρα της συνέντευξης Τύπου, 4 ασθενείς με κορονοϊό παρέμεναν διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ