Αντίθετος ο Κωνσταντέλλος στη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στο Καβούρι

Έντονη ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σχετικά με τη διοργάνωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη στο Ξενοδοχείο «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι.

Μόλις ενημερώθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απέστειλε σειρά επιστολών σε όλους του εμπλεκόμενους στη διοργάνωση μέσω των οποίων κατέστησε σαφές πως η απόλυτη και μοναδική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της πόλης, η αποτροπή κάθε μορφής διατάραξης της και η προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς, ενημέρωσε την ιδιοκτησία του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος μέσω επιστολής αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σπύρο Διβάνη, πως μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν προσφάτως κατά τη σύνοδο των Πρυτάνεων στο ίδιο ξενοδοχείο και την αναμενόμενη διατάραξη της περιοχής την ερχόμενη Τρίτη, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να εξαντλήσει κάθε μέσο στη διάθεσή της να αποτρέψει τη διεξαγωγή αντίστοιχων εκδηλώσεων στην περιοχή στο μέλλον. Επίσης, κατέστησε σαφές προς τη διοίκηση του Ξενοδοχείου πως τους θεωρεί υπεύθυνους για όποια ζημιά προκληθεί από τυχόν επεισόδια την Τρίτη και θα ασκήσει όλα τα νομικά δικαιώματα του Δήμου προκειμένου η αποκατάσταση τους να επιβαρύνει αποκλειστικά την ιδιοκτησία του Ξενοδοχείου.

Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Δήμαρχος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής για το γεγονός πως στην περιοχή την τελευταία περίοδο φιλοξενούνται εκδηλώσεις που διαταράσσουν την κανονικότητα της ζωής στην πόλη και προκαλούν έντονα προβλήματα στη λειτουργία της, ουσιαστικά μεταφέροντας στα προάστια της πρωτεύουσας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας εξάγοντας ουσιαστικά το πρόβλημα και μεταφέροντας τη βία και τις συγκρούσεις μέσα σε περιοχές αμιγής κατοικίας. Επίσης κάλεσε τον Υπουργό να εξαντλήσει κάθε μέσο στη διάθεση του για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης και τον κάλεσε να μην ενθαρρύνει ή ακόμα και προωθεί στο μέλλον τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού ρίσκου στην περιοχή μας.

Επίσης, με επιστολές του προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ, ο Δημαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να σεβαστούν την περιοχή και τους κατοίκους της και διασφαλίσουν την εύρυθμη ασφαλή και ήρεμη λειτουργία της πόλης ειδικά εκτός του συνεδριακού χώρου.

Για την προστασία της περιουσίας των περιοίκων, η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει να απομακρύνει σε έκταση δύο οικοδομικών τετραγώνων περιμετρικά του ξενοδοχείου όλους τους κάδους απορριμμάτων κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου και παράλληλα καλεί τους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα τους από την περιοχή προς αποφυγή πρόκλησης ζημιών.

Τέλος, είναι απορίας άξιο ότι μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη του επίμαχου συνεδρίου η αρμόδιοι της ΕΛΑΣ δεν έχουν ενημερώσει τη Δημοτική Αρχή για το πως προγραμματίζουν να διασφαλίσουν την ηρεμία και την τάξη στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ