Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του  Ανδρέα Ευθυμίου, ο π. Δήμαρχος Ταύρου, Δημήτρης Σούτος.

Ο Δημήτρης Σούτος ήταν δημοτικός σύμβουλος του Ανδρέα Ευθυμίου από το 2014 έως και σήμερα. Κατά τη θητεία αυτή, είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος Ταύρου, αλλά και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Δημήτρη Σούτου:

Θέμα:  Επιστολή Ανεξαρτητοποίησης Δημητρίου Χρ. Σούτου 

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα γραπτή δήλωσή μου και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 66 παρ.4 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 73 του Ν. 4555/2018 και σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.91, αριθμ.πρωτ.59851/21.8.2019 περί λειτουργίας Δημοτικών Παρατάξεων του Υπουργείου Εσωτερικών, θα ήθελα να σας δηλώσω τα εξής:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία και υπηρετώ από το 1978 ως αιρετός, τόσο στον πρώτο της, όσο και στον δεύτερο βαθμό της, είναι φορέας Δημοκρατίας, φορέας ριζοσπαστικών προτάσεων και λύσεων και κυρίως η άμεση επαφή της καθημερινότητας του πολίτη με το Κράτος. Ως Δήμαρχος από το 1999 έως και το 2010, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη θέση στην πορεία μου, κλήθηκα από τους δημότες να υπηρετήσω, είχα πάντα στο μυαλό μου το αρχαίο γνωμικό του Αγάθωνα περί εξουσίας:

Ο Άρχοντας πρέπει να θυμάται τρία πράγματα:

α) Ότι διοικεί ανθρώπους

β) Ότι διοικεί σύμφωνα με τους νόμους

γ) Ότι δεν θα διοικεί αιώνια

Εδώ και μια δεκαετία οι δύο κοινότητες μας έχουν γίνει ένας ενιαίος Δήμος. Παρ’ όλα αυτά η ένωση παραμένει μόνο σε γεωγραφικό επίπεδο. Συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, ως άλλοτε πρώτος δημότης του Τάυρου και έχοντας στο νου μου ότι η κοινότητα Ταύρου δεν μπορεί να αντέξει τη συνεχιζόμενη και διαρκώς εντεινόμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, τονίζω τα ακόλουθα:

  1. Η μη συντήρηση των αναπλάσεων που πραγματοποιήθηκαν επί Δημαρχίας μου, έχει ως αποτέλεσμα τη μερική ή σε ορισμένες περιπτώσεις ολική καταστροφή τους. Το γεγονός αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κοινότητα Ταύρου σε κατάσταση πλήρους υποβάθμισης και απαξίωσης.
  2. Η έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου για την αξιοποίηση του συνόλου της περιουσίας που κληροδότησε ο, κατά ορισμένα παπαγαλάκια, χρεωμένος πρώην Δήμος Ταύρου, δείχνει τη διάθεση της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής για μη ισότιμη και ανισοβαρή σχέση των δύο κοινοτήτων του ενιαίου Δήμου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την πρόθεση του Δημάρχου να αντιμετωπίζεται η κοινότητα Ταύρου μόνο ως μοχλός φέρων μέρος των εσόδων στα ταμεία του Δήμου και όχι ως ισότιμο μέρος αυτού.
  3. Η απουσία οράματος για την ποιοτική αναβάθμιση των Δημοτικών Σφαγείων, έργου πνοής για το σύνολο του Δήμου, έργου ικανού να συμπαρασύρει προς τα πάνω την τοπική οικονομία, έργου που έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ουσιαστική αιτία και αφορμή για την πραγματική σύγκλιση των δύο κοινοτήτων, δείχνει την διαχειριστική αντίληψη πέρι εξουσίας της Δημοτικής Αρχής, πρακτική με την οποία είμαι κάθετα αντίθετος και την οποία παρά τη στήριξη μου την περασμένη τετραετία και τις διαβεβαιώσεις για αλλαγή πλεύσης στην τρέχουσα, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε ποτέ, αλλά συνεχίζει αταλάντευτη προς την ίδια κατεύθυνση.

Ως εκ τούτου και με βάση όλα τα παραπάνω, δηλώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου στην ΟΧΕ, παραιτούμαι από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΚΑ, αλλά παραμένω στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου Δήμου. Παραμένω στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος σεβόμενος την ψήφο των δημοτών του Ταύρου και του Μοσχάτου. Δηλώνω, ότι θα συνεχίσω να συμβάλλω σε οποιαδήποτε θετική πρόταση κατατίθεται από την Δημοτική Αρχή και έχει ως γνώμονα και στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση των δύο κοινοτήτων.

Δημήτρης Χρ. Σούτος
π. Δήμαρχος Ταύρου
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ