Ανακύκλωση ρούχων:Στην κορυφή βρίσκεται ο Άλιμος

Ο Άλιμος βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα των Δήμων με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων στους κόκκινους κάδους.

O Δήμος Αλίμου ήταν από τους πρώτους Δήμους που ξεκίνησαν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων, τοποθετώντας κόκκινους κάδους σε κεντρικά σημεία. Σύμφωνα με την εταιρεία Recycom, η πόλη  βρίσκεται στο Νο4 με τους δήμους που ανακυκλώνουν περισσότερο.

 Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη:

« Ο Άλιμος είναι από τους πρώτους Δήμους που ξεκίνησαν την ανακύκλωση ρούχων, υποδημάτων, υφασμάτων κ.λπ. υλικών, εγκαθιστώντας τους κόκκινους κάδους σε αρκετά σημεία της πόλης μας, έπειτα από πρόταση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων.

Το 2020 η πόλη μας σημείωσε άλλη μία επιτυχία: βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα Δήμων, με τη μεγαλύτερη ανακύκλωση ρούχων!

Χάρη στη συμμετοχή όλων των Αλιμιωτών, ο Άλιμος ήρθε 4ος ανάμεσα σε όλους τους Δήμους, συγκρινόμενος μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις, όπως η πρωτεύουσα (Δήμος Αθηναίων).

Θυμίζουμε ότι τα ρούχα και τα αγαθά που πέφτουν στους κόκκινους κάδους

* είτε διανέμονται σε ευπαθείς ομάδες (όταν είναι σε πολύ καλή κατάσταση),

* είτε οδηγούνται στην ανακύκλωση, με πολλαπλά οφέλη για όλους: δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον, δεν επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος με τέλη ταφής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο λαμβάνει ανταποδοτικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την εταιρεία που μαζεύει το περιεχόμενο των κόκκινων κάδων.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν στην ανακύκλωση ρούχων κ.α. αγαθών με τους κόκκινους κάδους, καθώς έτσι προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά και στηρίζουν το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο! Εύχομαι, με τη συμμετοχή όλων μας, του χρόνου να είμαστε στην πρώτη θέση της ανακύκλωσης ρούχων (κόκκινοι κάδοι), αλλά και των συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο στους μπλε κάδους)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ