Ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης , Γιάννης Αναγνώστου χαρακτήρισε ώριμες τις συνθήκες για την μεγάλη πράσινη παρέμβαση στην Ηλιούπολη η οποία παρότι είχε προχωρήσει, δεν υλοποιήθηκε λόγω αντιδράσεων. Συγκεκριμένα τόνισε :

“Ακούγοντας τις εξαγγελίες του δημάρχου της Αθήνας κου Μπακογιάννη για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης μία γλυκόπικρη γεύση έντονης νοσταλγίας και συνάμα θλίψης με κατέβαλε, για τη χαμένη ευκαιρία της πόλης μας το 2008-2009 να υλοποιήσουμε το μεγάλο έργο τις πράσινης παρέμβασης στη Λεωφόρο Ειρήνης- κεντρική πλατεία- Σοφοκλή Βενιζέλου μέχρι την Αγία Μαύρα. Με πεζοδρομήσεις, ποδηλατόδρομο, καταλυτική ενίσχυση στο πράσινο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μέριμνα για τα ΑμεΑ και ένα σωρό άλλες παρεμβάσεις. Ένα όραμα για μία σύγχρονη, λειτουργική, ανθρώπινη, πράσινη πόλη, μία πόλη πρότυπο να ζεις, μία πόλη που θα ήταν παράδειγμα για όλη την Αττική.
Δυστυχώς τότε μία μερίδα παραπληροφορημένων, και όχι μόνο, επαγγελματιών της πόλης, μικροπολιτικά συμφέροντα και κοντόφθαλμη αντιπολιτευτική διάθεση από παρατάξεις του τότε Δημοτικού συμβουλίου απέτρεψαν την πραγμάτωση ενός οράματος που είχα για την Ηλιούπολη ενός έργου που θα σημάδευε θετικά την πόλη μας για τα επόμενα χρόνια. Ένα όραμα που βλέπω σε αντιστοιχία, τηρουμένων των αναλογιών, να υλοποιείται στην πρωτεύουσα με παρέμβαση στο κεντρικότερο άξονα της στην οδό Πανεπιστημίου και την πλατεία Ομονοίας. Όμως ποτέ δεν είναι αργά αρκεί να κατανοήσει η σημερινή δημοτική αρχή την αναγκαιότητα του.
Η βάση υπάρχει οι προμελέτες έχουν γίνει και υπάρχουν στο Δήμο, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ας τολμήσουν αν το πιστεύουν.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ