Με δύο γραμμές η λειτουργία του Τραμ της Αθήνας, με αφορμή την επικείμενη εμπορική έναρξη της επέκτασης στον Πειραιά. Όπως έγινε γνωστό τα δύο δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ που θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό θα είναι τα:

Νο6: Σύνταγμα-Πικροδάφνη
Νο7: Ασκληπιείο Βούλας-Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά

Σταθμός Ανταπόκρισης και των δύο γραμμών θα είναι η στάση Πικροδάφνη η οποία βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος ενδιάμεσα στις στάσεις Έδεμ και Μαρίνα Αλίμου. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να πυκνώσουν τα δρομολόγια και θα εξυπηρετείται αποδοτικότερα το επιβατικό κοινό.

Εφόσον θα είναι με δύο γραμμές η λειτουργία του Τραμ θα έχουμε κάποιες αλλαγές. Η διαφορά σε σχέση με πριν είναι οτι οι επιβάτες που θα ξεκινούν π.χ. από το Σύνταγμα με προορισμό τη Γλυφάδα, θα πρέπει να αλλάζουν Τραμ στην Πικροδάφνη. Αντίστοιχα το ίδιο θα πρέπει να κάνει ένας επιβάτης που ξεκινά για παράδειγμα από το ΣΕΦ με προορισμό τη Νέα Σμύρνη.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα λειτουργούν τα δρομολόγια Σύνταγμα-Βούλα, Σύνταγμα-ΣΕΦ, ΣΕΦ-Βούλα. Η αναδιοργάνωση των δρομολογίων θα ξεκινήσει από την ημέρα λειτουργίας της επέκτασης του δικτύου στον Πειραιά.

Θέμα ημερών η λειτουργία της επέκτασης

Σχετικά με την επέκταση, θεωρείται πλέον θέμα ημερών να γίνουν τα εγκαίνια και να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία της επέκτασης. Τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς εδώ και δύο εβδομάδες και αυτό που απομένει είναι να καθοριστεί η ημέρα λειτουργίας.

Στους χάρτες πάντως των σταθμών Μετρό η ένταξη της επέκτασης του Τραμ έχει ήδη καταγραφεί με τις νέες στάσεις να είναι ορατές. Η νέα μονή κυκλική γραμμή θα ξεκινά μετά τη στάση Νέο Φάληρο και θα περιέχει τις εξής στάσεις: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος (τέρμα γραμμής και αφετηρία επιστροφής), Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, 34ου Συντάγματος, Ανδρούτσουμ Ομηρίδου Σκυλίτση, ΣΕΦ.

Η στάση Δημαρχείο Πειραιά θα συνδέεται με την έναρξη λειτουργίας και της επέκτασης του Μετρό στο κέντρο του Πειραιά, με τον σταθμό Δημοτικό Θέατρο, δημιουργώντας ένας σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο στην περιοχή. Η στάση Άκτη Ποσειδώνος επίσης θα βρίσκεται μόλις 150-200 μέτρα από το σταθμό Μετρό Πειραιάς (που θα έχει πλέον σταθμούς από τις γραμμές 1 και 3) και τον σταθμό του Προαστιακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ