Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και πάνω από τα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα προετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του, ο Αδ. Γεωργιάδης, άνοιξε «παράθυρο» για νέες μελλοντικές νομοθετικές παρεμβάσεις σημειώνοντας ότι σήμερα δεν υφίσταται θέμα αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά αυτά «θα επανεξεταστούν με τα νέα δεδομένα το 2027», όπως προβλέπεται και από τον νόμο του ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε το 2010.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, ότι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης «κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχουμε καμία αμφιβολία», ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι τα επόμενα χρόνια ετοιμάζεται η νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

Μια αύξηση η οποία θα έχει και την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ καθώς ο νόμος που συνέδεσε τα όρια ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και που περιγράφει και τον μηχανισμό επανυπολογισμού ανά τριετία είναι ο νόμος 3863/2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή ευρισκόμενος σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου σε ερώτηση εάν προβλέπεται αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης λόγω αύξησης του προσδοκίμου ζωής, ανέφερε ότι δεν τίθεται τώρα τέτοιο ζήτημα, καθώς δεν υφίσταται τέτοια αύξηση, αλλά αυτό θα επανεξεταστεί με τα νέα δεδομένα το 2027…βασικά ανέφερε τις προβλέψεις του νόμου για την σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής μετά τα 65 έτη. Σήμερα το @pasok έκανε μία σκληρή ανακοίνωση κατά των δηλώσεων αυτών μιλώντας για «κρυφή αντικοινωνική ατζέντα της Κυβερνήσεως κλπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ