Είστε νέοι/νέες, ηλικίας 14-19 ετών και σας αρέσει η ενασχόληση με τον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες;

Βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ιδέα να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη «έξυπνων» εφαρμογών και να βρείτε λύσεις software/hardware για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού χώρου με φόντο το μέλλον; 

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ΝΑΙ, τότε δηλώστε συμμετοχή στο Hack the Lab Hackathon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά περισσότερα στοιχεία για την διοργάνωση: 

Τι είναι το Hack the Lab Hackathon;

Hack the Lab είναι ο τίτλος του νέου hackathon, του διήμερου διαγωνισμού ανάπτυξης “έξυπνων” εφαρμογών και καινοτόμων λύσεων software/hardware, που διοργανώνει το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου (@utechlab), με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (@USEmbassyAthens).

Το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη “έξυπνων” εφαρμογών και καινοτόμων λύσεων software/hardware με σκοπό την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού χώρου σε τομείς όπως η έξυπνη διαχείριση χώρου, η συνδεσιμότητα (connectivity) και ο επαυξημένος εκπαιδευτικός χώρος (augmented learning spaces, intelligent environments). 

Ποιος διοργανώνει το Hack the Lab Hackathon;

Το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την υποστήριξη και συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και της IEEE. 

Πού θα πραγματοποιηθεί;

Στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11). 

Πότε;

Tο Σάββατο 7 Μαρτίου από τις 8:30 έως τις 20:30 και την Κυριακή 8 Μαρτίου από τις 8:00 έως τις 20:00. 

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Νέοι και νέες ηλικίας 14-19 ετών με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, στον προγραμματισμό αλλά και ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους τις ομάδες.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής;

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να υποβληθεί έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Δήλωση συμμετοχής

Τι κερδίζουν οι νικητές/τριες του διαγωνισμού;

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν δωροεπιταγές των 800, 400 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Πάνω όμως απ’ όλα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνεργάζονται για την επίλυση ενός προβλήματος, με τρόπο ευχάριστο και ουσιαστικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ