Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης (5/1/22) με τον κ. Σκρέκα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επιδότησης που θα δοθεί από την κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτροκίνητου ταξί.

Συγκεκριμένα:
Η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων θα ανοίξει στο τέλος Φεβρουαρίου.
Το συνολικό ποσό της επιδότησης (έως 22.500 ανά αιτούντα) θα μοιραστεί αναλογικά ανά Περιφέρεια.
Σε πρώτη φάση η επιδότηση μπορεί να καλύψει έως 2.000 αιτήσεις.
Όσοι υποβάλλουν αίτηση και προβούν σε παραγγελία ηλεκτροκίνητου ταξί θα έχουν το ίδιο δικαίωμα παράτασης (στην αντικατάσταση αυτοκινήτου) που ισχύει και για τα υπόλοιπα οχήματα ταξί.
Στην συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του κλάδου και ιδιαίτερα τα εξής θέματα:

Άμεση ένταξη του ΚΑΔ 4932 στις πληττόμενες επιχειρήσεις
Αύξηση κομίστρου
7θεσια -9θεσια, επέκταση και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας
Άμεση αξιοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των ΕΙΧ.
Έλεγχος στις ιστοσελίδες των ΕIΧ (που πουλάνε διαδρομές κάτω των προκαθορισμένων τιμών ).


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί «σε ότι αφορά την αύξηση κομίστρου, ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί δίκαιο το αίτημα και τόνισε ότι θα εισηγηθεί την υλοποίησή του, αμέσως μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση (κορωνοϊός ). Για τα 7θέσια-9θέσια ισχύει η δέσμευσή του ότι σύντομα αυτή την δυνατότητα θα την έχουν όλοι οι αυτοκινητιστές ταξί της χώρας.

Για την υποκλοπή έργου από τα Ε.Ι.Χ, δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα προβλέπει ποινές για αναρτήσεις (διαφημίσεις) ιστοσελίδων που προσφέρουν μεταφορές με λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο νόμος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ