Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου υλοποιεί  στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου,Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Followgreen, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Μοσχάτου – Ταύρου, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το Κάθε Κουτί Μετράει.

Στόχος της δράσης είναι να γίνει η ανακύκλωση κομμάτι της καθημερινής ζωής των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους, που έχουν τοποθετηθεί εντός των σχολικών μονάδων.

Η δράση αυτή θα επιβραβεύεται με πόντους καθώς τα ανακυκλώσιμα υλικά θα ζυγίζονται και κάθε σχολείο θα συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει. Στο  τέλος της σχολικής χρονιάς θα επιβραβευθούν όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους ενώ τα σχολεία που θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα λάβουν  χρηστικά δώρα.

Οι γονείς από την πλευρά τους έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στη δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/moschato-tavros, όπου μπορούν να ενημερώνονται για θέματα γύρω από την ανακύκλωση, να λαμβάνουν πόντους επιβράβευσης τους οποίους μπορούν στη συνέχεια να δωρίζουν στα σχολεία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των παιδιών τους και αποτελώντας έμπνευση για τη νέα γενιά, για να μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ