Επιφυλάξεις για τον χρόνο που δόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους να μελετήσουν αναλυτικά τα οικονομικά  στοιχεία εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης “Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα” Βαγγέλης Τσαμήτας, ο οποίος δήλωσε ότι για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί της ουσίας. 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι”, Κώστας Χαρίτος, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από το Κεντρικό Κράτος τα παρακρατούμενα ποσά των τελευταίων ετών που έχουν παρακρατηθεί λόγω μνημονίων και ζήτησε μείωση των Δημοτικών τελών τα οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα αυξημένα. 

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κυριακή Καμαρινού, αφού μίλησε για αντιλαϊκή φιλοσοφία και  πολιτική από την Δημοτική Αρχή , δήλωσε πως αυτός δεν καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και για το λόγο αυτό τον καταψήφισε. 

Ο Ανδρέας Κονδύλης από την πλευρά του μίλησε για προοπτική μείωσης των Δημοτικών τελών στα άτομα και στα νοικοκυριά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ενώ υπεραμύνθηκε της οικονομικής του διαχείρισης και πολιτικής καθώς όπως είπε τα οικονομικά του Δήμου βελτιώθηκαν με νοικοκύρεμα και καλή διαχείριση.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δήμαρχος Αλίμου από το 2014  που ο Δήμος Αλίμου χρωστούσε 26,5 εκ. ευρώ, σήμερα οι οφειλές του έχουν μειωθεί στα 14,5 εκ. ευρώ. Κάτι που αποδεικνύει στην πράξη την αποτελεσματικότητα συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών της Δημοτικής Αρχής όπως για παράδειγμα η αναχρηματοδότηση και η επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών υποχρεώσεων του δήμου με καλύτερους όρους, η αλλαγή παρόχου στον ηλεκτροφωτισμό, η είσπραξη παλαιών χρεών καθώς και άλλες πολιτικές που απέδωσαν έμπρακτα και αποτελεσματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ