Απορριμματοφόρο του Δήμου Αλίμου βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εγκλωβισμένο σε λακκούβα που άνοιξε στην οδό Γερουλάνου. Το σημείο πριν λίγο μόλις καιρό είχε σκαφτεί προκειμένου να περάσουν παροχές Φυσικού Αερίου. Η τομή υποχώρησε μετά και από διαρροή νερού. 

Ευθύνες και στις δύο εταιρείες αποδίδει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης κάνοντας λόγο σε ανάρτησή του για προχειροδουλειές και τριτοκοσμικές πρακτικές. 

Συγκεκριμένα αναφέρει:  

“Το σημερινό περιστατικό αναδεικνύει για μια ακόμα φορά, χωρίς ευτυχώς κάποιο τραγικό αποτέλεσμα τι αφήνουν σε πολλές περιπτώσεις οι εργολάβοι που σκάβουν τους δρόμους για να περάσουν διάφορες παροχές. 

Το οδόστρωμα υποχώρησε και “κατάπιε” το απορριμματοφόρο του Δήμου, που διερχόταν από το σημείο.

Το τμήμα του δρόμου που έσπασε είναι ακριβώς αυτό που πριν λίγους μήνες είχε ανοίξει ο εργολάβος του ‘Φυσικού Αερίου’ για να περάσει αγωγό αερίου. Ήταν τόσο πρόχειρη και κακή η δουλεια που είχαν κάνει, ώστε σήμερα το πρωί, μόλις παρουσίασε διαρροή διπλανός αγωγός της ΕΥΔΑΠ, οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα των φωτογραφιών.

Ευθύνες φέρει βέβαια και η ΕΥΔΑΠ, που τόσα χρόνια δεν έχει αντικαταστήσει τον προβληματικό αγωγό της στον συγκεκριμένο δρόμο, αν και διαρκώς σπάει και έχει διαρροές. Είναι πραγματικά μαρτυρική η κατάσταση για Δήμο και κατοίκους της περιοχής, η ΕΥΔΑΠ όμως λύση δεν δίνει.

Έχουμε πολλές φορές αναδείξει την κακοποίηση του οδικού μας δικτύου από τις διάφορες ΔΕΚΟ, που σκάβουν καταστροφικά, κακότεχνα και ανεύθυνα με τους διάφορους εργολάβους τους, χωρίς να τους επιβλέπουν και χωρίς να αποκαθιστούν σωστά τα οδοστρώματα.

Ο Δήμος εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο που έχει, απέναντι σε αυτήν την “πειρατική” νοοτροπία. Ειδικά με το Φυσικό Αέριο, που ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να σκάβουν όπου θέλουν, χωρίς να παίρνουν άδεια από τον Δήμο, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Πότε θα σοβαρευτούν; Πότε θα λειτουργήσουν με επαγγελματισμό; Πότε θα εγκαταλείψουν τις τριτοκοσμικές πρακτικές; Πότε θα σταματήσουν να μας καταστρέφουν το οδικό δίκτυο;”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ