Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη.

Αφορμή αυτής της εκστρατείας είναι η Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη που έχει οριστεί στις 14 Νοεμβρίου ημέρα γέννησης του Sir Frederick Banting (1891), ο οποίος το 1922 ανακάλυψε την ινσουλίνη μαζί με τον Charles Best.

Ο διαβήτης, ένα από τα κυριότερα ιατρικά προβλήματα σήμερα, έχει καταταχθεί ως μία από τις κύριες προκλήσεις της δημόσιας υγείας. Στην Ελλάδα μόνο, ο αριθμός των ασθενών υπερβαίνει το 1.000.000, ενώ παγκοσμίως ανέρχεται στα 450.000.000.

Η αυξημένη εμφάνιση της νόσου παρατηρείται κυρίως στον δυτικό κόσμο, με έμφαση στον διαβήτη τύπου II. Αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη της σύνδεσής της με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Η πρόληψη αναδεικνύεται ως η αποτελεσματικότερη θεραπεία, και η παγκόσμια ημέρα διαβήτη έρχεται για να ευαισθητοποιήσει το κοινό. Καταρχήν, για να επισημάνει τις ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει η νόσος παγκοσμίως, παρόμοιες με αυτές μιας πανδημίας. Δεύτερον, για να ευαισθητοποιήσει κάθε άτομο σχετικά με τη σπουδαιότητα της πρόληψης της νόσου μέσω τακτικών ιατρικών εξετάσεων και της υιοθέτησης υγιεινών ζωογονικών συνηθειών.

Η σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ