Ολοκληρώθηκε η διανομή επιπλέον tablet και λάπτοπ στα σχολεία του Αλίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο εξοπλισμός παρέχεται στις οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τον εξοπλισμό, ώστε τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, αναβαθμίζονται οι ταχύτες ίντερνετ στα σχολεία της πόλης ώστε να υποστηρίζεται πλήρως όλη η διαδικασία.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη

TABLETS & ΦΟΡΗΤΟΙ Η/Υ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, κανένας δεν θα μείνει μόνος του μέσα στη δίνη της κρίσης.

Ήδη, ολοκληρώθηκε η διανομή και επιπλέον tablets και φορητών Η/Υ (laptops) στα σχολεία της πόλης μας, ώστε να εξυπηρετηθούν μαθητές και δάσκαλοι στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

Ο εξοπλισμός παρέχεται από τον Δήμο με κοινωνικά κριτήρια (στους πιο αδύναμους οικονομικά) και κατόπιν συνεργασίας με τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, για ζητήματα όπως: ποιοί και πόσοι χρειάζονται εξοπλισμό, τί προδιαγραφές πρέπει να έχουν τα μηχανήματα κ.λπ.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε και τις ταχύτητες των συνδέσεων internet στις σχολικές μονάδες, ώστε να υποστηρίζεται πλήρως όλη η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή δασκάλου-συμμαθητών, μπορούμε όμως να είμαστε “κοντά” ο ένας στον άλλον με πράξεις αλληλεγγύης, συνεργασίας, στήριξης και αγάπης.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς και όλες τις αιρετές συνεργάτιδές μου (δημοτικές συμβούλους) που έχουν αναλάβει τη φροντίδα για τη δράση αυτή -ναι, είναι όλες γυναίκες και είναι όλες αξιοθαύμαστες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ