Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το έργο “Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ σταθμού μετρό «Άγιος Δημήτριος”. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής και το ποσό της σύμβασης που υπεγράφη στις 27.02.2020 με την ανάδοχο εταιρεία ΤΕΚΑ Α.Ε ανέρχεται στα 1.765.000 €.

Το αντικείμενο της ανάπλασης περιλαμβάνει αναλυτικά:

-Διαμόρφωση της εισόδου της πόλης με ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου Βουλιαγμένης και Πριάμου

-Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Πριάμου και Αμαλίας με δημιουργία πάρκου skateboard

-Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Β. Αμαλίας – Καφαντάρη – Μεταξά – Αιδινίου

Ανακατασκευή οδού Πριάμου από είσοδο Βουλιαγμένης έως Φλέμινγκ με ανάπλαση πεζοδρομίων και φωτισμό LED

-Ανάπλαση της οδού Ελ. Βενιζέλου από λ. Βουλιαγμένης μέχρι οδό Αμαλίας με παράλληλη κατασκευή αγωγού ομβρίων

-Στην ανάπλαση περιλαμβάνεται και ο περιβάλλων χώρος του 11ου Δημοτικού σχολείου (ασφαλή πεζοδρόμια κ.λπ.)

-Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΜΟΝΟ για κατοίκους

Η ανάπλαση που γίνεται περιλαμβάνει μερικές πολύ σημαντικές εργασίες, όπως:

-Καθαίρεση παλαιών κρασπέδων και τοποθέτηση καινούργιων πεζοδρομίων

-Επιστρώσεις δρόμων με κυβόλιθους

-Τοποθέτηση φωτιστικών ιστών LED σε όλους τους δρόμους

-Τοποθέτηση δικτύου αυτόματου ποτίσματος σε όλους τους χώρους πρασίνου

-Εκτεταμένη ενίσχυση πρασίνου

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ‘ψυχρά’ που βοηθούν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής σύμφωνα με τις αρχές τις «Βιοκλιματικής Ανάπλασης», σε συνδυασμό με την ενίσχυση του πρασίνου.

Η ανάπλαση γίνεται με συνέπεια στις αρχές της Βιώσιμης και συμπεριληπτικής Κινητικότητας και μετακίνησης και περιλαμβάνει ράμπες ΑμΕΑ, καθώς και προσβάσιμα και βατά πεζοδρόμια για τη διέλευση των πεζών.

Αξίζει να σημειωθεί πως με παρέμβασή της η Δημοτική Αρχή κατόρθωσε με την ευκαιρία της ανάπλασης σε συνεργασία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής να προγραμματιστούν ταυτόχρονα οι εργασίες του Φυσικού Αερίου στη συγκεκριμένη περιοχή προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση των εργασιών σε άλλη χρονική περίοδο και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να συνδεθούν άμεσα.

Η περιοχή λόγω της θέσης αλλά και της οικιστικής εξέλιξης αποτελεί μια ιδιαίτερα επιβαρυμμένη περιβαλλοντικά ζώνη με πολύ αυξημένη κίνηση οχημάτων, καθώς συνορεύει με τον υπερτοπικό οδικό άξονα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, χωροθετείται δίπλα ακριβώς στον σταθμό του μετρό Άγιος Δημήτριος, έχει πολλές επιχειρήσεις και ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Η συγκεκριμένη ανάπλαση δεν θα βελτιώσει μόνο τις άμεσες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, αλλά φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης οικιστικής ζώνης που αναπτύσσεται ως προς τον άξονα της λεωφόρου Βουλιαγμένης και που έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόσφατη ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Αλ. Παναγούλη, αποδεικνύοντας μια συνολική και ολιστική προσέγγιση στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής και της καθημερινότητας των κατοίκων. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα πολυετές όραμα, αλλά και δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα λόγω παλαιότερου πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδιασμού

Η έναρξη των εργασιών έγινε στις 2 Απριλίου και οι ρυθμοί που εκτελείται το έργο είναι αρκετά ικανοποιητικοί αφήνοντας ελπίδες για τη συντομότερη ολοκλήρωσή του από το προβλεπόμενο. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων γιατί μετά από την προσωρινή ταλαιπωρία των εργασιών θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια αναβαθμισμένη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ