Ο εγκαταλελειμμένος “Άγιος Κοσμάς” απέδειξε για μία ακόμα φορά την επικινδυνότητα του απέναντι στους αθλητές.

Στο κλειστό της γυμναστικής, οι ασύμμετροι ζυγοί έσπασαν την ώρα που έκανε προπόνηση ένα μικρό κορίτσι.

Το περιστατικό ανέδειξε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας ανεβάζοντας σχετικό βίντεο στο λογαριασμό του στο instagram, γράφοντας παράλληλα: “Ευτυχώς το κορίτσι είναι καλά” και έστρεψε τα βέλη του στον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας της γυμναστικής: “Έτσι αφήσατε τη Γυμναστική κ. Βασιλειάδη”. Η βάση των ασύμμετρων ζυγών ήταν το σημείο που έσπασε και σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη δεν είχε αντικατασταθεί με καινούργια, εν αντιθέσει με το όργανο που είχε αλλάξει.

Οι ασύμμετροι ζυγοί αντέχουν περίπου 750 κιλά βάρος. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τότε πώς διαλύθηκαν δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής έχουν ελαφρύ σώμα (περίπου 60 κιλά) και ακόμη ελαφρύτερο οι μικρότερες (λίγο πάνω από 30 κιλά); Στην ταλάντωση και τα πετάγματα των αθλητριών το όργανο δέχεται βάρος πέντε έως και επτά φορές μεγαλύτερο από αυτό των κοριτσιών (αναλόγως την άσκηση), λόγω της δύναμης που του ασκείται. Δηλαδή, πάνω – κάτω είναι σαν να επιβαρύνεται με 400 κιλά, ενώ τα υπόλοιπα 350 κιλά έως τα 750 που αντέχει το όργανο λειτουργούν ως δικλίδα ασφαλείας.

Το παιδί ανέβηκε για προπόνηση σε ένα όργανο, στο οποίο δεν λειτούργησε ούτε η δικλίδα ασφαλείας που υπάρχει! Το ατύχημα σημειώθηκε -ευτυχώς- κατά την έξοδό του κοριτσιού από το πρόγραμμα, γι’ αυτό απέφυγε κάποιο ενδεχόμενο τραυματισμό. Ένα μικρό παιδί στο πρόγραμμά του έχει κυρίως αιωρήσεις και όχι πετάγματα που προκαλούν ισχυρές πιέσεις στο όργανο.

Το SPORT 24 επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας γυμναστικής και τον ρώτησε για τη συντήρηση των οργάνων: “Όλοι γνωρίζουμε ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ”Άγιο Κοσμά”. Η Γυμναστική σε λίγο καιρό θα φύγει από εκεί”, είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Είχαμε αλλάξει τις μπάρες πριν από περίπου τρεις μήνες, επειδή είναι το σημείο που διαρκώς φθείρεται”. Ερωτηθείς για τη βάση του οργάνου και αν είχε γίνει κάποιος έλεγχος ή συντήρηση τόνισε: “Στη βάση δεν είχαμε κάνει κάτι, ενώ τα σύρματα δεν βγάζουν προβλήματα. Τα όργανα τα βλέπουν οι προπονητές που δουλεύουν καθημερινά σε αυτά και αν έχουν κάποιο πρόβλημα ενημερώνουν την ομοσπονδία. Φυσικά, όταν μάς έλεγαν ότι κάποιο από αυτά έχει υποστεί ζημιά ή φθορά το αλλάζαμε όπως κάναμε με τις μπάρες. 

Τα όργανα μπήκαν εκεί το 2003. Έκτοτε έχουν αλλάξει, όχι όμως η βάση τους”.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ