Τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Μαρίας Μπακέλλα, παρουσιάζει το Παιδικό Εργαστήρι Θεάτρου, σε έξι παραστάσεις που θα δοθούν στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου (Στρογγυλό), στις 13, 14, 15, 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019.

Παραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος


Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λαμπράκης


Χορογραφίες – κίνηση: Βικτωρία Θανάσουλα


Ώρα έναρξης: 20:30


Είσοδος ελεύθερη

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

Σε μια Αθήνα αλλιώτικη, στην Αθήνα του Αριστοφάνη που μύριζε χωριό, με τα χωράφια της και τους αγρότες της, διαδραματίζεται η ιστορία του Πλούτου.
Ωστόσο η κοινωνική ανισότητα, η άδικη κατανομή του πλούτου και η διαφθορά παραμένουν στην Αθήνα αναλλοίωτα στους αιώνες.
Ο Χρεμύλος, θέλει να ζήσει τίμια ο γιος του, χωρίς να υποφέρει όμως από την φτώχεια όπως εκείνος. Υπακούοντας στον χρησμό της Πυθίας βρίσκει τον θεό Πλούτο!
Στην παράσταση μας απαντάμε σε κάποια ιδιαίτερα ερωτήματα όπως: Η φτώχεια θέλει καλοπέραση; Ο ποιητής είναι κερδοφόρο επάγγελμα; Υπάρχουν πλούσιοι και κατατρεγμένοι;
Αλλά και σε πιο δύσκολα όπως: Πόσο εύκολα η ανισότητα γίνεται ισότητα; Ο νομός ισχύει για όλους; Τελικά τι είναι το ισχυρότερο όλων στον κόσμο; Ο Πλούτος είναι η απάντηση;
Τις απαντήσεις, θα σας τις δώσουν τα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ