Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων αντιδήμαρχος Αγίου Δημητρίου Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: 

“Στο Δήμο μας σήμερα τιμάμε αυτή τη σημαντική ημέρα ευαισθητοποίησης τοποθετώντας σε 10 σημεία σε όλη την πόλη τις νέες ταΐστρες – ποτίστρες για τις αδέσποτες γάτες που μοιραζόμαστε μαζί τους την πόλη!

Οι νέες καλαίσθητες ταΐστρες τοποθετήθηκαν με αγάπη από το μικρό Tεχνικό Sυνεργείο του Δήμου και είναι ‘ντυμένες’ με ένα πανέμορφο εικαστικό, δημιουργία της εθελόντριας της φιλοζωικής ομάδας του Δήμου Ματίνα Ψαρράκη ενώ η κατασκευή τους προέρχεται από την ίδια ομάδα που δημιούργησε την πατέντα NOKAKA.

Οι εύχρηστες ταΐστρες επιτρέπουν στις εθελόντριες και τους εθελοντές της πόλης να φροντίζουν και να ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες με ασφάλεια διατηρώντας καθαρό το περιβάλλον της πόλης, καθώς είναι «χρεωμένες» στα άτομα της κάθε περιοχής που έχουν αναλάβει να τις τροφοδοτούν καθημερινά με τροφή και φρέσκο νερό.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της ευημερίας, τη φροντίδα και την προστασία όλων των ζώων της πόλης διαρκώς και όχι μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα!

Ωστόσο η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι μια καλή αφορμή να υπενθυμίσουμε μερικά σημαντικά στοιχεία, που αφορούν στις πρωτοβουλίες και δράσεις, που κάθε χρόνο αυξάνονται και βελτιώνονται πάντα με στόχο την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Συγκεκριμένα:

• Ο Δήμος μας δίνει περισσότερα από 800 κιλά τροφή κάθε μήνα για τη σίτιση των αδέσποτων γατών

• Υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε τραυματισμένα και άρρωστα αδέσποτα ζώα
• Είναι σε ισχύ εκτεταμένο πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες

• Πραγματοποιούνται στειρώσεις, ηλεκτρονικές σημάνσεις – φιλοξενίες και προσπάθειες υιοθεσίες για αδέσποτα σκυλιά (όταν εμφανίζονται στην πόλη, προερχόμενα κυρίως από εγκαταλείψεις)

• Η Δημοτική Αστυνομία προχωράει σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση περιπτώσεων κακοποίησης (ενεργητικής – παθητικής) αδέσποτων ζώων

• Δημιουργείται διαρκώς νέο ενημερωτικό υλικό και εκστρατείες ενημέρωσης με την αξιοποίηση όλων των καναλιών επικοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν στη σίτιση, τα πρόστιμα για κακοποίηση, την αναγκαιότητα της ηλεκτρονικής σήμανσης και γενικότερα στην προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων

• Έχει γίνει ανάπτυξη ενός εντυπωσιακά μεγάλου δικτύου φιλόζωων εθελοντών/εθελοντριών για φιλοξενίες αδέσποτων ζώων μέχρι την υιοθεσία τους, αλλά και για τη φροντίδα των αδέσποτων

• Η σελίδα στο facebook Προστατεύω & Φροντίζω – Δίκτυο Ζωόφιλων Αγ. Δημητρίου, οργανώνει την κοινότητα των φιλόζωων κατοίκων του Δήμου, αλλά κυρίως προωθεί με μεγάλη επιτυχία την υιοθεσία αδέσποτων ζώων

• Στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου Νόμου 4830/2021 για την ευζωία των ζώων ο Δήμος μας είναι στο στάδιο κατασκευής ενός σύγχρονου πάρκου εκτόνωσης σκύλων σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ολοκληρωμένη χωρίς την ανιδιοτελή και αμέριστη προσπάθεια των εθελοντριών και εθελοντών, που μάχονται ακούραστα, σε συνεργασία με το Δήμο μας, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου των αδέσποτων ζώων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ